Box

Tyson Fury l-a detronat pe Wladimir Klitschko si este noul campion mondial al greilor

Ucraineanul Wladimir Klitschko si-a pierdut toate cele patru centuri la categoria grea in fata britanicului Tyson Fury, sambata seara, in meciul programat pentru 12 reprize in Dusseldorf Arena.

Klitschko a iesit din ring serios sifonat, cu pometele stang umflat si cu arcada insangerata, iar decizia judecatorilor de margine a fost in unanimitate in favoarea britanicului care l-a provocat la lupta pe ucrainean: 115-112, 115-112 si 116-111.

Astfel, Tyson Fury a intrat in posesia centurilor WBA, IBF, WBO si IBO la capatul unui meci foarte tacticizat, in care cei doi au schimbat lovituri grele pe masura apropierii rundei finale.

Penalizat cu un punct in runda a 11-a pentru lovituri repetate dupa ceafa, Fury a reusit sa-i provoace lui Wladimir Klitschko a patra infrangere din cariera si prima dupa 11 ani.

Ultimul meci al lui Fury inaintea luptei cu Klitschko fusese cel in O2 Arena contra conationalului nostru Cristian "Hammer" Ciocan, pe care Fury l-a invins pe 28 februarie dupa opt reprize din cele 12 programate.

Wladimir Klitschko nu mai pierduse un meci din 10 aprilie 2004, cand se inclina prin KO tehnic in repriza a 5-a in fata lui Lamon Brewster.



Tyson Fury l-a detronat pe Wladimir Klitschko si este noul campion mondial al greilor