Box

Surpriza anului in box. Ucraineanul Usyk l-a invins pe britanicul Joshua la Londra in fata a 70.000 de spectatori

Sursă foto: https://twitter.com/TrafficChiefNG

In varsta de 34 de ani, Oleksandr Usyk l-a invins la puncte prin decizia unanima a celor trei arbitri judecatori de margine pe Anthony Joshua, detinatorul a patru titluri mondiale.

La finalul meciului Usyk a avut nevoie de traducere din partea managerului sau pentru a raspunde intrebarilor venite din partea reporterului televiziunii britanice Sky Sports.

“Inseamna mult pentru mine, enorm. Lupta a mers exact in directia in care mi-am dorit. Nu am intentionat sa-l fac KO, antrenorul mi-a spus din colt sa nu incerc sa o fac, asa ca am continuat sa lovesc si sa ma tin de plan.

“Vreau sa aduc multumire Dumnezeului meu, Iisus Hristos, cel care m-a ajutat sa obtin aceasta victorie”, a spus Usyk. Un tip de altfel extrem de religios dupa crucea mare pe care si-a facut-o in ring la finalul luptei cu Anthony Joshua.

Usyk si-a gasit insa cateva cuvinte si intr-o engleza de clasa primara pentru a transmite ca aceasta data de 26 septembrie are acum o dubla semnificatie pentru el. Este data aniversarii a 12 ani de casatorie.

Intrebat daca poate fi mai bun de atat, Usyk a raspuns foarte hotarat: “Nu l-ati vazut nici pe departe pe adevaratul Usyk”.

Prezent pe marginea ringului, fostul boxer ucrainean Vitali Klytschko si-a felicitat conationalul.

“O lupta excelenta. Sunt foarte fericit. Oleksander a facut o treaba perfecta.

“Toata lumea e fericita in Ucraina. Dupa Vladimir e al doilea campion care cucereste toate cele patru centuri”, a spus Vitali pentru acelasi post de televiziune britanic.

O lupta de uzura intre un Anthony Joshua care si-a aratat slabiciunile inca de la inceput si un Oleksandr Usyk care s-a dovedit a fi o adevarata masina de box.

Intr-o continua miscare in ring, ucraineanul l-a surprins prima oara pe Joshua cu o directa de dreapta la corp. Britanicul s-a clatinat pe finalul rundei si aproape ca a fost salvat de gong.

Dupa primele patru reprize se vedea cu ochiul liber chiar si din inaltul tribunelor stadionului Tottenham ca Joshua e in dificultate si ca Usyk face meciul vietii.

Detinator al centurilor mondiale WBA, WBO, IBF si IBO, Joshua a dat semne de revenire in rundele a 5-a si a 6-a, cand a echilibrat simtitor disputa. Usyk s-a dovedit insa a fi si un bun incasator, lasand impresia ca loviturile primite din partea lui Joshua trec efectiv prin el.

Usyk a fost campion olimpic la categoria grea in 2012 chiar la Londra.

In runda a 7-a Joshua ajungea din nou pe calcaie dupa o lovitura puternica si pe masura trecerii timpului devenea clar pentru toata lumea ca doar un KO il mai salveaza pe britanic.

Chiar si galagiosul public londonez a simtit pericolul unei infrangeri si a fost treptat redus la tacere, de unde inainte de meci celebra Sweet Caroline a fost cantat de intregul stadion.

Problemele au aparut si pentru Usyk in runda a 10-a, cand arcada ochiului drept a cedat si s-au vazut urme de sange pe fata ucraineanului.

Acesta a ramas insa ca un adevarat sac de box umblator prin ring si nu doar ca a stat la bataie, dar Usyk a presat in continuare nelasandu-i adversarului nicio secunda de respiro.

Ultima repriza a fost una epica, cu lovituri puternice de ambele parti. Cel mai sifonat din schimburile taioase a iesit campionul Joshua. Inca era campion mondial cand a fost impins in corzile ringului si s-a clatinat puternic.

Suspansul s-a risipit repede dupa incheierea luptei, iar verdictul n-avea cum sa fie altfel: 117-112, 116-112 si 115-113 in favoarea lui Oleksandr Usyk, noul campion mondial la categoria grea.

De unde a venit la Londra cu mainile in buzunar, Usyk pleaca acasa cocosat de cele patru centuri pe care nu mai avea unde sa le atarne. Una la brau, doua pe o mana si alta pe cealalta mana.Surpriza anului in box. Ucraineanul Usyk l-a invins pe britanicul Joshua la Londra in fata a 70.000 de spectatori