Box

Statistica Mayweather - McGregor: Americanul a jucat cu frâna de mână trasă

Am fost singurii din România care am scris înainte de meciul Mayweather - McGregor că acesta poate fi o farsă. Meciul în sine nu a fost unul rău până la urmă, dar  cifrele arată că americanul a jucat cu frâna de mână trasă, coborându-se la nivelul subamator al adversarului.

Am scris după meci că Mayweather a lovit puțin în victoria contra lui McGregor, ceea ce a ajutat ca partida să ajungă în runda a 10-a din 12. Mayweather a dat senzația că lovește cu zgârcenie într-un meci pe care îl putea termina în maximul trei runde. De altfel, chiar el după meci a spus că strategia a fost să îl obosească pe adversar.

Am vrut să vedem ce spun cifrele. Privind fișa de joc a meciului Mayweather - McGregor, numărul total de pumni a fost e 320  și respectiv 430.

320 de pumni este puțin. În meciul cu Pacquiao, Mayweather a trimis 435 de pumni, iar adversarul său 429.

Mergând puțin mai departe, ultimul TKO al lui Mayweather a fost în 2011, contra lui Victor Ortiz. Un meci de 4 runde, în care americanul a trimis un total de 208 de pumni. Dacă ritmul se menținea, în 10 reprize ar fi fost în jur de 500.

Așadar, se poate spune fără probleme că Mayweather a jucat strategic partida cu McGregor sau pur și simplu organizatorii au vrut un meci mai lung. Un meci pe care Mayweather a dorit să îl abordeze fără să se obosească, fără să fie lovit și fără să facă exces de lovituri în drumul spre victorie. Ceea ce a și reușit.



Statistica Mayweather - McGregor: Americanul a jucat cu frâna de mână trasă