Box

Ryan Garcia l-a facut KO pe Luke Campbell cu o stanga senzationala la ficat

Sursă foto: https://twitter.com/badlefthook

Lupta inceputului de an in boxul profesionist i-a adus fata in fata pe americanul Ryan Garcia si pe britanicul Luke Campbell, in American Airlines Center din Dallas, Texas.

O gala organizata de Golden Boy, promotia legendarului Oscar de la Hoya, care i-a avut in main event pe Ryan Garcia, un american de 22 de ani, neinvins in 20 de meciuri la categoria usoara in boxul profesionist.

Adversar i-a fost de dincolo de ocean britanicul Luke Cambell, un pugilist cu 11 ani mai varstnic si care s-a facut remarcat prin medalia de aur obtinuta la Jocurile Olimpice de la Londra in 2012.

Campbell a mers in Dallas pentru a-i contesta centura mondiala WBC Interim la categoria usoara unui Garcia care n-a fost invins niciodata in scurta lui cariera.

Meciul a fost castigat in cele din urma de Ryan Garcia prin KO in repriza a 7-a din cele 12 programate.

Garcia l-a prins descoperit pe Campbell la corp si i-a taiat curentul cu o stanga puternica la ficat.

Britanicul pur si simplu nu s-a mai putut tine pe picioare si a terminat lupta in genunchi, la propriu.

A patra infrangere pentru Campbell la profesionisti, in timp ce Garcia, un star in devenire in lumea boxului profesionist, bifeaza a cincea victorie consecutiva inainte de limita.

Un meci greu pentru Garcia, acesta fiind pus la pamant in repriza a doua dupa o directa de stanga prinsa in plina figura.

Dupa finalul luptei Garcia a mers la Campbell si i-a adresat cateva cuvinte care spun totul despre respectul pe care l-a avut pentru britanic.

“Nimeni nu m-a pus vreodata la pamant. Tu ai facut-o, iti multumesc!”, au fost cuvintele lui Garcia pentru Campbell.

Exuberant dupa victoria obtinuta in cel mai greu meci al carierei, Ryan Garcia l-a provocat public pe Gervonta Davis aflat printre cei 6.000 de spectatori din tribuna.

Americanul de 26 ani din Baltimore este neinvins in 24 de meciuri (23 KO) si detine doua centuri mondiale, WBA Super Super Feather si WBA Light.

Gala din Dallas transmisa si in Romania de platforma DAZN a mai avut in program doua lupte pentru centura.

Felix Alvarado si-a aparat centura IBF jr. la categoria Flyweight in fata sud-africanului Deejay Kriel.

Pus la pamant de doua ori, Kriel a fost in cele din urma oprit de arbitru in repriza a 10-a, dupa ce s-a dovedit un excelent incasator.

In lupta urmatoare, in asa numitul co-event al galei, Rene Alvarado, fratele lui Felix, a pierdut centura WBA Super Featherweight in fata lui Roger Guetierrez din Venezuela dupa un meci de 12 reprize.

A fost o decizie in unanimitate din partea celor trei arbitri, dupa ce Gutierrez l-a facut knock down de doua ori pe oponentul sau din Nicaragua.

Cei doi se mai luptasera si in 2017, cand Alvarado s-a impus prin KO in repriza a saptea din cele opt programate.



Ryan Garcia l-a facut KO pe Luke Campbell cu o stanga senzationala la ficat