Box

Rudel Obreja, condamnat in dosarul Gala Bute. Trimisa si ea dupa gratii, Elena Udrea a fi fugit din tara! A fost prinsa in Bulgaria

Sursă foto: https://twitter.com/romanya_haber/

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare in dosarul Gala Bute.

"Facem pedeapsa si ne intoarcem acasa", a spus Obreja la Realitatea Plus.

Un dosar cu greutate care a primit, joi, verdictul final din partea celor cinci judecatori din completul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In fapt, cei cinci judecatori au anulat contestatiiile in anulare formulate de inculpati, mentinand astfel sentintele pronuntate in 2018.

Dosarul Gala Bute a aparut in 2011, dupa ce in urma unei anchete jurnalistice au iesit la iveala mai multe nereguli in organizarea evenimentului de la Romexpo.

Nereguli aparute in contractul dintre Elena Udrea, pe atunci ministrul al Dezvoltarii Regionale si Turismului, si o firma apartinand lui Rudel Obreja, presedinte al FR de Box.

In 2015 dosarul Gala Bute a fost trimis in judecata, dupa ce Udrea si Obreja fusesera deja arestati preventiv in aceasta speta.

Potrivit procurorilor, Elena Udrea a decis organizarea galei de box dupa discutii cu Rudel Obreja, „urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”, anunta Libertatea.

Udrea a primit la randul sau o condamnare de 6 ani cu executare, fiind acuzata de trei infractiuni: luare de mita, abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacta sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Dupa condamnarile din 2018, Curtea Constiturionala a Romaniei a intervenit sustinand ca respectivul complet de cinci judecatori care a propuntat condamnarile initiale nu fusese legal constituit.

S-a ajuns astfel la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si procesul a fost suspendat in aprili 2019, pedepsele fiind suspendate.

Revenind in prezent, Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat contestatiile in anulare si a decis pastrarea condamnarilor initiale din 2018, hotararea fiind una definitiva cu aplicare de indata.

Elena Udrea a fost de negasit cand politistii au cautat-o la resedinta ultimului domiciliu declarat, in comuna ilfoveana Corbeanca.

Aceasta ar fi parasit tara in chiar in cursul diminetii de joi prin vama Giurgiu cu o destinatie necunoscuta.

Udrea a fost data in urmarire generala de Politia Romana.



Rudel Obreja, condamnat in dosarul Gala Bute. Trimisa si ea dupa gratii, Elena Udrea a fi fugit din tara! A fost prinsa in Bulgaria