Box

Ronald Gavril se bate in Vegas pentru titlul mondial

Sursă foto: twitter.com

Noapte importanta pentru boxul romanesc cu Ronald Gavril in prim plan, bacauanul aflat sub aripa lui Floyd Mayweather luptand pentru centura WBC la categoria supermijlocie.

Gavril il infrunta pe americanul David Benavidez, un pugilist de doar 20 ani neinvins la profesionisti, intr-o gala programata la Hard Rock & Casino Hotel din Las Vegas.

Presa de peste ocean il prezinta pe Benavidez in termeni elogiosi, acesta fiind neinvins in cele 18 meciuri disputate pana acum, 17 din acestea castigate inainte de limita.

Benavidez ar putea deveni cel mai tanar campion din istoria categoriei supermijlocie a versiunii WBC. Recordul ii apartine lui Darrin Van Horn care, in 1991, la doar 22 ani, 8 luni si 11 zile, punea mana pe centura dupa o victorie prin KO in fata lui Lindell Holmes in runda a 11-a.

Initial Benavidez ar fi trebuit sa-l infrunte pe Anthony Dirrell, fostul detinator al acestui titlu mondial, insa acesta a renuntat din cauza unei accidentari bizare.

Asa a ajuns Ronald Gavril sa lupte cu titlul mondial pe masa, fiind urmatorul pe lista pugilistilor in ierarhia WBC la supermijlocie.

Gavril vine dupa sapte victorii la rand dupa singura infrangere suferita in cele 18 meciuri la profesionisti care a venit in fata lui Elvin Ayala in martie 2013.

“A fost un parcurs grozav pentru mine sa ajung in acest punct si sa lupt pentru titlul mondial. Voi intra in ring si voi da tot ce am mai bun. Nu pot parasi ringul fara centura de campion”, promite Gavril.

De cealalta parte, Benavidez are moralul foarte ridicat dupa cea mai spectaculoasa victorie obtinuta pana acum, un KO in fata fostului challenger la titlul mondial Rogelio Medina intr-un meci eliminatoriu disputat in 20 mai anul acesta.

“Timpul este aproape gata. Sa castig titlul mondial ar fi de ajuns, dar oportunitatea de a deveni cel mai tanar campion reprezinta o realizare uriasa si cea mai mare din viata mea. Am un competitor puternic in fata si stiu ca trateaza acest meci la fel de serios ca si mine. Ma pregatesc de doua luni si jumatate pentru acest meci si nu il subestimez deloc (n.r. - pe Gavril)”, a spus Benavidez.

Titlul WBC la supermijlocie a ramas vacant dupa ce Badou Jack, detinatorul centurii si fostul oponent al lui Lucian Bute, a urcat in categorie la inceputul anului, incercandu-si sansa la semigrea.



Ronald Gavril se bate in Vegas pentru titlul mondial