Box

Muhammad Ali, un sens perfect

Cu cateva ore inainte sa inceteze din viata Muhammad Ali, fata sa a publicat pe retelele sociale o fotografie in care fostul mare sportiv apare tinand-o in brate pe nepoata sa, in 2011. Privita cu atentie, imaginea spune multe. O privire imortala, cu un sens perfect.

Pumnii care i-au culcat la pamant pe unii dintre cei mai mai grei ai tuturor timpurilor, Ken Norton, Liston, Floyd Patterson, Jerry Quarry si Foreman, tin cu cea mai mare putere posibila o fetita in varsta de 1 an de zile. Nu o tine cu palmele deschise, ci cu pumnii stransi.

Fara sa o sarute pe obraz, Ali tine buzele inchise si fata cat mai mult lipita de fata fetitei, ceea ce da o forta a gestului. Se uita dintr-o parte fara nici un fel de zambet si ii ies in evidenta ochii care privesc fix la camera foto.

O privire pe care fiecare o poate privi in felul lui si sa isi imagineze ce inseamna. Sau ce a insemnat Ali in contextul Epocii de Aur a boxului la categoria grea.

Daca nu va dati seama ce inseamna, Muhammad Ali a avut raspunsul pe toata durata vietii: “Imposibilul este un cuvant aruncat in fata de oamenii mici, cei care gasesc mai usor sa traiasca intr-o lume ce le-a fost data, in loc sa exploreze puterea pe care o detin de a schimba lumea.  Imposibilul nu este un fapt. Este o opinie. Imposibilul inseamna potential. Imposibilul este temporar. Imposibilul este nimic.”

[news-119556]

Cele mai frumoase 10 citate ale lui Muhammad Ali le puteti gasi aici.



Muhammad Ali, un sens perfect