Box

Mike Tyson la 54 de ani. Reperele unei cariere impresionante

Sursă foto: https://twitter.com/Sporf

Fostul mare pugilist american Mike Tyson isi aniverseaza, marti, cei 54 de ani impliniti.

Mike Tyson are in spate o cariera spectaculosa presarata cu succese, controverse si crunte dezamagiri.

In cariera a adunat 58 de lupte, a castigat 50 dintre acestea, iar in 44 de ocazii a fost declarat invingator inainte de limita.

Mike Tyson a fost primul pugilist din istorie care a detinut in acelasi timp titlurile WBA, WBC si IBF.

De asemenea, Tyson a fost cel mai tanar campion mondial din istorie la categoria grea.

Recunoscut pentru stilul sau agresiv de lupta, Tyson si-a incheiat cariera cu o medie de trei runde pe meci!

Controverse

In afara ringului Tyson a avut o viata tumultuoasa, fiind arestat in iulie 1991 fiind acuzat de viol impotriva lui Deseiree Washington, Miss Black Rhode Island la vremea respectiva.

Dupa zece luni de deliberare din partea completului de judecata fostul mare pugilist american a fost condamnat la sase ani de inchisoare. A fost eliberat dupa mai putin de trei ani petrecuti dupa gratii.

Primul meci dupa revenire a atras 96 de milioane de privitori la nivel mondial, dintre care 63 de milioane in sistem cu plata pe teritoriul Statelor Unite.

Rivalitati

Cele doua lupte cu Evander Holyfield din 1996 si 1997, ambele pierdute, precum si marea batalie din 2002 cu Lennox Lewis constituie reperele carierei lui Mike Tyson. Una cu doar sase infrangeri suferite!

Acesta s-a retras din box pe 11 iunie 2005 dupa un abandon in runda a 6-a contra lui Kevin McBride. Anterior, Tyson pierduse prin KO in runda a 4-a in fata lui Danny Williams.

Faliment

In 2003 Tyson isi declara falimentul, desi in cariera obtinuse peste 300 milioane de dolari din box.

Acesta si-a gasit intr-un final echilibrul financiar in urma cartilor scrise, "Undisputed Turth" şi "Iron Ambition", precum si printr-un show de stand up organizat in Las Vegas.

Printre extravagantele din viata lui Mike Tyson enumeram doar cateva: a platit 2 milioane de dolari pentru o cada, a cheltuit 410.000 de dolari cu o petrecere aniversara sau cei 230.000 de dolari platiti pentru telefoane mobile si pagere intre 1995 si 1997.

Mike Tyson in Romania

Nu mica le-a fost surpriza oamenilor prezent in portul Tomis cand in 2005 l-au vazut pe Mike Tyson ajuns pe tarmul romanesc la bordul unui yacht de lux.

Tyson a vizitat zona istorica a Constantei si s-a plimbat pe faleza Cazinoului inainte de a face o incursiune in cluburile de noapte din statiunea Mamaia.



Mike Tyson la 54 de ani. Reperele unei cariere impresionante