Box

Mayweather isi pune la bataie centurile intr-un meci de sute de milioane

Americanul Floyd Mayweather, pugilist care nu a cunoscut inca infrangerea in cariera sa, va urca din nou in ring in primavara anului viitor intr-o mega lupta contra britanicului Amir Khan.

Meciul anuntat pentru 3 mai in Las Vegas va genera incasari de 200 milioane de dolari si va fi cel mai mare eveniment pugilistic in care a fost implicat vreodata un boxer britanic. Carl Froch probabil va privi cu dezamagire la acest eveniment.

Super meciul dintre Mayweather si Khan a fost anuntat de Jeff Powell de la Daily Mail, iar potrivit acestuia un anunt oficial va fi facut in urmatoarele zile.

“Khan va lupta cu Mayweather in cea mai bogata gala in care a luptat vreodata un britanic. Anuntul oficial va fi facut in zilele urmatoare, iar Khan a anulat deja lupta programata in 7 decembrie la New York contra lui Devon Alexander pentru a nu periclita disputa cu Mayweather”, a scris Powell.

Supranumit “Money” pentru sumele uriase pe care le incaseaza dupa fiecare meci, Mayweather are in palmares 45 de victorii din tot atatea meciuri, 26 dintre acestea fiind obtinute inainte de limita.

Recent Mayweather l-a invins in Las Vegas pe mexicanul Saul Alvarez, meci care a doborat recordul de incasari din bilete in MGM Grand Garden Arena. 20 milioane de dolari au fost obtinuti numai din tichetele vandute pentru acest meci.

Amir Khan este un pugilist britanic fost medaliat la Jocurile Olimpice, cu zece ani mai tanar decat Mayweather si care in 31 de meciuri la profesionisti a pierdut trei meciuri.

Desi are o cota foarte buna, Khan vine in fata lui Mayweather dupa ce si-a pierdut succesiv cele doua centuri mondiale, pe cea WBA in fata lui Lamont Peterson in 2011 si pe cea WBC un an mai tarziu in fata lui Danny Garcia in urma unui KO tehnic.

Ulterior Khan a revenit in prim planul reflectoarelor prin victoriile obtinute la Carlos Molina si Julio Diaz, ultima chiar in acest an in Sheffield.



Mayweather isi pune la bataie centurile intr-un meci de sute de milioane