Box

Lucian Bute revine dupa 12 ani in Statele Unite pentru meciul cu Badou Jack

Pentru a patra oara in cariera profesionista Lucian Bute (32-3) va boxa in Statele Unite, dar de aceasta data va urca in ring chiar in capitala Washington DC. Meciul cu Badou Jack (20-1-1), detinatorul centurii WBC la supermijlocie, va avea loc in 30 aprilie.

Meciul celor doi face parte dintr-o gala gazduita de DC Armory, o arena cu capacitatea de 10.000 de locuri.

In aceeasi gala in ring vor mai urca britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, si mexicanul Rogelio Medina.

Castigatorii celor doua meciuri ar urma sa se intalneasca la finalul anului intr-o confruntare pentru unificarea centurilor WBC si IBF.

Bute are o noua sansa de a redeveni campion mondial si de a pune mana pe o centura considerata superioara celei IBF pe care a purtat-o pana la infrangerea cu Carl Froch din 2012.

"Sunt incantat sa am aceasta oportunitate extraordinara. Badou Jack este un mare campion si a meritat titlurile mondiale cucerite. Intentionez sa ma antrenez din greu si sa fiu in cea mai buna forma a carierei mele pe 30 aprilie. Este sansa mea sa castig centura WBA si sa devin pentru a doua oara campion mondial. Voi castiga si le voi oferi iubitorilor boxului o lupta spectaculoasa", a declarat Bute.

La randul sau, Badou Jack este concentrat asupra meciului din 30 aprilie cu Bute si spune ca este pregatit sa invinga orice adversar care ii iese in cale.

"Sunt cel mai bun supermijlociu din lume si am calitatile necesare sa inving orice adversar cu care urc in ring. Sunt focalizat asupra lui Lucian Bute, insa stiu ca o victorie imi va aduce o confruntare uriasa cu James DeGale", a spus pugilistul suedez.

Gala din Washington DC este organizata de Mayweather Promotions si Interbox, in colaborare cu Matchroom Boxing, iar biletele au preturi cuprinse intre 25 si 200 de dolari.

Bute a mai luptat de trei ori in Statele Unite, la inceputul carierei sale peste ocean in boxul profesionist. Prima oara contra lui Taylor Hughes in Boardwalk Hall din Atlantic City, dupa care a urmat lupta cu Ryco Cason din Boyton Beach, Florida, pentru ca ultima oara in America sa-l infrunte pe Norman Johnson in Boston. Toate cele trei confruntari au fost castigate de Bute prin KO tehnic in anul 2004.

De atunci campionul nostru a luptat doar in Canada, Romania si o data in Marea Britanie la meciul de trista amintire cu Froch.

Postul american Showtime va transmite evenimentul peste ocean.



Lucian Bute revine dupa 12 ani in Statele Unite pentru meciul cu Badou Jack