Box

Lucian Bute neaga dopajul: Niciodata

Lucian Bute a reactionat dupa ce a aflat din presa americana ca a fost testat pozitiv la meciul cu Badou Jack, disputat la Washington.

"Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu ma primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din WASHINGTON.  Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test positiv. Comform protocolului va avea loc un nou test la esantionul "B" si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii. Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar", a scris Bute.

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat dupa meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfasurat la Washington, potrivit presei nord-americane.

 

Informatia, confirmata de presedintele WBC, Mauricio Sulaiman, intr-un comunicat, a fost facuta publica initial pe Twitter de jurnalistul Dan Rafael, din reteaua ESPN, relateaza presa canadiana, care precizeaza ca substanta interzisa la care a fost depistat pozitiv pugilistul roman este ostarina (enobosarm), care produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanti.

Comisia pentru box si sporturi de contact a Districtului Columbia a anuntat WBC-ul ca au fost gasite urme de ostarina in esantioanele prelevate de la Bute in urma meciului cu Badou Jack. Nu au fost anuntate sanctiunile pe care le risca Bute. Substanta mentionata figura inca din ianuarie 2008 pe lista produselor interzise de Agentia Mondiala Antidoping.

Meciul dintre cei doi boxeri, pentru titlul WBC la categoria supermijlocie, s-a terminat cu un rezultat de egalitate dupa 12 reprize, dar suedezul de origine gambiana si-a pastrat centura de campion. Doi dintre arbitrii-judecatori au dat un scor de 114-114, in timp ce al treilea l-a vazut invingator pe Jack, cu 117-111.

Comisia sportiva din Washington DC a fost responsabila cu efectuarea testelor antidoping legate de acest meci.

Bute (in varsta de 36 ani), fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 pana in 2012, interval in care si-a aparat centura de 9 ori, are in palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal si 3 infrangeri la profesionisti.



Lucian Bute neaga dopajul: Niciodata