lucian bute - jean pascal

Un campion nu arata asa. Solutiile pentru Bute: revenirea la categoria care l-a consacrat sau retragerea

Nu are sens sa ne amagim, Lucian Bute a incasat iarasi ca un mare campion. Am scris inainte de meci ca intalnirea cu Pascal ar putea fi un deja-vu al celei cu Froch. A fost cam la fel, numai ca Pascal nu a fost chiar Froch, iar Bute al nostru a rezistat mai mult. Dupa meci, am publicat mai multe imagini care au dat dimensiunea sacrificiului facut de Bute, acela de a intra pe ring si a rezista in picioare 12 runde ca un catarg vajnic in mijlocul furtunii. O imagine este aici, un pumn fix in ochi in timp ce celalalt ochi se uita crucis la lovitura, alte cateva fotografii de pe La Presse sunt aici si arata urmarile loviturilor. Am mai gasit una, pe care o comentam mai jos.

Am mai gasit aceasta imagine publicata de cei de la The Ring. Fostul campion este prins din fata, este plin de sange pe frunte, langa ochi, pe obraji, sub nas si pe barbie.

Expresiva este fata lui Bute, care se uita buimacit, parca nu intelege ce se intampla, iar privirea este stramba, parca implora. Unul dintre ochi se uita hais, iar altul cea. Centura pe care scrie "Lucian" nu ii sta pe centrul burtii, ci este miscata intr-o parte fara ca nimanui sa ii mai pese.

Am scris dupa meciul cu Froch, Bute trebuia sa arate altceva in acest meci, altceva decat cu Froch. Nu a reusit cu Pascal - si el un boxer mediocru - inseamna ca este terminat. Terminat pentru boxul mare. Altfel, pentru o lupta locala in Canada ar putea sa mai continue, iar zgomotul din jurului numelui sau mare sa mai umple ceva timp salile locale.

Nu trebuie sa ne amagim, nu asa arata un campion.

Bute a incasat pentru 2 milioane de dolari din care ramane cu unul. Acum, sa fim sinceri, care dintre noi nu ar fi facut-o? In mod cert, fara nici o gluma, e greu sa rezisti atata timp la atatia pumni, iar acesta este singurul merit pe care il mai are la acest moment Bute. Pentru ca in rest, la lovituri, mainile sale sunt de guma. Si, vorba antrenorului sau, "nu se loveste de la distanta, asta nu e box".

Un mare campion e un mare campion si atunci cand stie sa se retraga. Sau macar sa nu mai fie impins din spate de o falsa imagine, pentru ca nu doar dezamageste fanii dar se face si de ras ceea ce in sport e cel mai urat.

Sau, o alta varianta ar fi sa revina la categoria lui unde a avut cele mai mari performante, supermijlocie si acolo sa incerce sa redevina ce a fost.



Un campion nu arata asa. Solutiile pentru Bute: revenirea la categoria care l-a consacrat sau retragerea