lucian bute - jean pascal

Jean Pascal vs Lucian Bute: ora meciului, televizare, avancronica si mai multe

Montreal nu este cunoscut ca un oras al boxului, insa la meciul de box Bute - Pascal va fi gazda primului eveniment major din 2014. Duminica dimineata, Lucian Bute (31-1, 24 KO) si Jean Pascal (28-2-1, 17 KO) - doi oameni care si-au facut din Montreal o casa - se vor ciocni in cea mai importanta lupta a peisajului semigreilor.

Pascal este fost campion WBC la categoria semigrea, iar Bute a detinut centura IBF la supermijlocie pentru aproape cinci ani. Duminica dimineata, Bute se va lupta pentru centura NABF la semigrea. Titlul nu este considerat unul mondial.

Miza este pozitionarea pentru un titlu mondial. Atat Bute cat si Pascal se afla in procesul de a-si reconstrui cariera si statutul de luptatori de top, dupa ce au fost invinsi.

Iata datele cheie:
Cand: dumnica dimineata, de la ora 6:00
Unde: Bell Center, Montreal, Canada
TV Romania: Digi Sport
TV SUA si Canada: HBO
LIVE TEXT: onlinesport.ro
Premii: doua milioane de dolari pentru fiecare boxer

Lucian Bute vs. Jean Pascal - Palmarese
 
Lucian Bute
Categorie
Jean Pascal
31
Victorii
28
1
Infrangeri
2
0
Egaluri
1
24
Knockout-uri
17
Stangaci
Mana
Dreptaci
186cm
Inaltime
177cm
180cm
Alonja
180cm
Romania
Tara
Haiti
Laval, Quebec, Canada
Rezidenta
Laval, Quebec, Canada
210 reprize
Experienta
221 reprize
74
Procentaj KO
54.8

Riscul lui Bute: "rugina"

Bute nu a mai luptat din noiembrie 2012. Si-a revenit dupa infrangerea in fata lui Carl Froch cu o victorie contra lui Denis Grachev. O accidentare la mana l-a obligat sa amane lupta cu Pascal stabilita pentru mai 2013.

"Rugina" de ring ar putea cantari in meci, dupa aceasta pauza de 14 luni.

Pascal vrea sa lupte mai mult de o data pe an

Pascal a luptat doar o data pe an in ultimi trei ani. Si el este afectat de inactivitate.

A obtinut un egal cu campionul IBF Bernard Hopkins in decembrie 2010. A pierdut revansa din mai 2011. Infrangerea a parut mai dura atunci decat pare acum.

Hopkins continua sa isi sfideze varsta (49). A castigat ultimele meciuri cu Tavoris Cloud si Karo Murat foarte convingator.

Pascal si-a revenit cu doua victorii consecutive. Cea mai recenta a fost cu George Blades pe care l-a oprit in runda a cincea in septembrie 2013. Insa are nevoie de o victorie contra unui nume mare ca sa revina in topul categoriei.

La ce se poate astepta castigatorul

Ring Magazine scrie ca s-a ajuns la un acord intre Hopkins si Beibut Shumenov pentru unificarea centurilor IBF si WBA. Meciul lui Bute si Pascal poate tinti intr-acolo. Chiar daca nu se va materializa o lupta cu castigatorul dintre Hopkins si Shumenov, exista posibilitatea unui meci cu campionul WBO  Sergey Kovalev sau cu detinatorul titlului WBC Adonis Stevenson (foto sus), la anul.

Interes maxim in Canada

Chiar daca Pascal este din Haiti iar Bute din Romania, ambii traiesc in Canada. Doar doua meciuri ale lui Pascal si sase ale lui Bute au fost in afara Canadei.

Ambii au foarte multi fani la Montreal si de aceea s-au vandut mai mult de 20.000 de bilete.

Pascal a reactionat dur dupa ce a aflat ca Bute i-a transmis prin presa ca ii va inchide gura. La intalnirea fata in fata, Pascal i-a cerut romanului sa ii spuna in fata direct acest lucru. Bute a refuzat, ceea ce nu a oprit insultele. Pascal a spus in presa canadiana ca "nu are mate in el. Este usor sa spui ceva in presa, pe Facebook sau Twitter. Daca e barbat si nu o papusa de paie, sa stea in picioare si sa imi spuna in fata daca vrea sa imi inchida gura. Cred ca e un las".

Bute trebuie sa isi reconstruiasca increderea

Pascal are motive sa creada ca Bute este inca vulnerabil mental. La singura sa infrangere, cea cu Froch, in runda a cincea, Bute a parut descurajat si invins emotional. Apoi chiar daca l-a invins pe Grachev ultima oara, nu a parut impresionant.

Bute va incerca in ring sa fie sincer cu el insusi. "Am o strategie, am capul limpede, sunt increzator si puternic. Nu ma poate opri nimic, sambata seara va fi un singur castigator - Lucian Bute", a spus acesta.

Predictie

Nu exista nici un dubiu, Bute este mai tehnic. Loveste din multe unghiuri si stie cum sa isi foloseasca inaltimea si alonja. Are aproape 10 centimetri avantaj, desi bratele lungi ale lui Pascal ar putea anula distanta.

Pascal este boxerul mai rapid. Are un ritm mai mare, iar Bute va trebui sa arate ca e capabil sa il incetineasca si sa isi faca propriul joc.

Pascal va incerca foarte repede sa il oboseasca pe Bute, asa ca romanul trebuie sa fie pregatit.

Unii specialisti spun ca este greu sa oferi un castigator. Altii afirma ca Pascal ar avea un avantaj. Ring Magazine scrie ca "problema in a alege un castigator bazat pe forma este ca nu exista forma. Insa Pascal pare a avea ambitia. Nu suntem convinsi ca Bute mai vrea cu adevarat sa lupte si ar putea sa nu fie capabil sa faca in ring ceea ce se asteapta de la el. Il vedem pe Bute incepand bine, dar sucomband intr-un meci mai lung dus de Pascal".

Un aspect pozitiv pentru Bute este ca Pascal nu este o masina de pumni precum Froch. De aceea va fi destul de greu sa ii strice ritmul lui Bute.

In schimb, stanga lui Bute, loviturile la barbie si corp ar putea sa puna probleme lui Pascal. Cand devine frustrat, Pascal uita de tehnica de box si se enerveaza.

Bute doreste sa dovedeasca celor care l-au demontat dupa meciul cu Froch ca s-au inselat si de aceea noi mizam pe el si pe tehnica lui de box.

Declaratii

Lucian Bute: "Sunt foarte increzator si stiu de ce sunt in stare. E clar ca sunt bine pregatit, am de partea mea viteza si experienta. Jean Pascal este un boxeur bun, dar Carl Froch este cel mai dificil adversar pe care l-am intalnit pana acum".

Jean Pascal: "Eu am mai multa experienta decat Lucian Bute si experienta va face diferenta in acest meci. Eu sunt cel care l-a infruntat pe Carl Froch timp de 12 reprize in Anglia".



Jean Pascal vs Lucian Bute: ora meciului, televizare, avancronica si mai multe