lucian bute - jean pascal

Deja-vu. Mi ti-l rupe?

Am vazut vineri seara cantarul meciului Bute - Pascal si am fost loviti de un deja-vu de la meciul cu Froch. I-am pus pe Bute si Pascal fata in fata, comentam imaginea si nu numai.

Pascal este un pachet de muschi, are o alura de culturist. Bute arata slab, fara masa, fara forta. Este adevarat ca romanul este mai inalt si are o alta distributie, insa asa ne-am amagit si cu Froch.

Pascal ne lasa o impresie de forta bruta, ca si Froch. Toata lumea repeta ca Bute va compesa prin tehnica cu Pascal, dar aceeasi poezie a fost spusa si inaintea partidei cu bruta britanica. Atunci am crezut-o, acum o luam sub beneficiul de inventar.

Poate vom fi acuzati ca nu suntem optimistii care se insala si ca vrem sa fim pesimistii care au dreptate. Insa, nici imaginile si nici cifrele nu sunt pentru Bute. Pascal este mai greu, Bute s-a ingrasat trei kilograme ca sa intre la semigrea si este mai slab. Mai inalt cu zece centimetri, Bute nu va beneficia de alonja, pentru ca aceasta este identica: 180cm.

Asta inseamna ca Pascal e mai mic, mai greu, mai puternic si poate lovi la aceeasi distanta. Si, dupa cum arata, e si mai rau. Nu sunt doi ca el care au venit la cantar cu banda adeziva neagra lipita pe gura. Bute nu poate sa nu fie zdruncinat. Nu poate nici el sa nu aiba un deja-vu. Nu poate sa nu stie.

Poate suntem sub impresia momentului si, la fel ca si pe Bute, si pe noi ne-a lovit rau meciul cu Froch de acum un an si ceva, insa alura lui Pascal este de speriat si poate anticipa o descatusare de forte la care Bute nu va face fata.

Bute a spus dupa meciul cu Froch ca a incercat sa incaseze si sa surprinda prin aceasta strategie. Nu a admis ca nu a putut face fata. Noi o sa il credem doar daca in meciul cu Pascal nu va arata aceeasi "strategie", nu va fi iarasi un sac de box si isi va face timp sa loveasca si sa se fereasca.

Altfel, va lua doua milioane de dolari si va fi multumit. Si asta va fi cam tot. Iar fanii boxului din Romania sau cei care se uita la meci din patriotism sau interes pentru sport vor ramane iarasi cu o senzatie acuta de bataie, de parca ar fi luat-o chiar ei, nu Bute. De aceea trebuie sa fim realisti si sa admitem ca imaginile si cifrele nu sunt in favoarea lui Bute si, daca va castiga, va fi o mare surpriza.



Deja-vu. Mi ti-l rupe?