lucian bute - jean pascal

Bute pierde la puncte in fata lui Pascal

Lucian Bute (31-2, 24 KO) a pierdut, duminica, la puncte prin decizie unanima a celor trei judecatori de margine meciul disputat in fata lui Jean Pascal la categoria semigrea, meci disputat in Bell Center din Montreal.

La primul meci dupa 14 luni, Bute a aratat temator si a boxat economicos 11 din cele 12 reprize. Abia in ultima dintre reprize Bute a mers peste adversarul sau si a dat drumul la lovituri.

Pascal a incasat rabdator, desi loviturile nu au avut darul de a-l pune in niciun moment intr-o dificultate evidenta. Pentru Bute insa aceasta rabufnire de orgoliu a venit prea tarziu, meciul fiind castigat mult mai devreme.

Bute a incercat inca de la inceput sa lupte la asteptare, sa-si studieze adversarul si sa-i gasesca acestuia punctul slab. Pascal insa a boxat la spectacol, la impresia artistica si pe finalul majoritatii rundelor, undeva in ultimele 30-40 de secunde, se napustea de fiecare data asupra lui Bute lasand impresia ca el este stapanul ringului.

Canadianul de origine haitiana nu a fost strain nici de anumite lovituri necurate, asa cum s-a intamplat in runda a 8-a cand l-a lovit pe Bute dupa ceafa, iar apoi I-a pus acestuia si o piedica trimitandu-l la pamant.

Bute s-a ridicat fara probleme si a continuat lupta, insa nu a scapat de ironiile lui Pascal. Acesta a ramas in garda si a lovit fara sa priveasca la Bute, iar in alte momente si-a ridicat pumnul drept deasupra capului ca o bazuga pregatita de lansare asupra lui Bute.

Incepand cu repriza a 10-a Bute a luptat cu o rana deschisa in frunte deasupra nasului, sangele curgandu-i pe finalul reprizelor care au urmat pe intreaga fata.

Tactica de asteptare adoptata de Bute si speranta ca Pascal va obosi pe finalul meciului s-au dovedit falimentare pentru Bute in acest meci.

Fost campion mondial la categoria supermijlocie, Bute a aratat ca nu si-a revenit inca dupa socul incasat din partea lui Carl Froch in 2012 si a aratat temator, ezitant si prea putin percutant pentru o intalnire de asemenea nivel.

De altfel, ocaziile in care Bute si-a dublat loviturile au fost putine, in doua sau trei randuri cel mult, insa chiar si atunci loviturile sale nu au avut forta sa-l clatine serios pe arogantul Pascal.

Jean Pascal a obtinut in urma acestei victorii la puncte centurile NABF si WBC Diamond la categoria semigrea. Pentru Lucian Bute urmeaza zile grele, zile in care cel mai probabil va cantari decisiv daca va mai continua in boxul profesionist sau a venit timpul sa agate manusile in cui.



Bute pierde la puncte in fata lui Pascal