Box

Kell Brook l-a transformat pe Amir Khan intr-un sac de box la Ziua Judecatii

Sursă foto: https://twitter.com/bet365

Mult asteptata infruntare dintre britanicii Kell Brook (dreapta, sort rosu) si Amir Khan, doi fosti campioni mondiali, a oferit un spectacol de zile mari in Manchester Arena, in fata a 21.000 de spectatori.

Kell Brook l-a batut mar pe rivalul sau britanic Amir Khan, acesta din urma fiind oprit de arbitru in repriza a sasea din cele 12 programate, dupa ce a incasat lovituri una si una din partea rivalului sau declarat.

Superioritatea lui Brook a fost mai mult decat evidenta in fiecare dintre reprize, iar Khan arata din ce in ce mai rau indreptandu-se vertiginos spre un KO.

Inca de la primele schimburi chiar si un amator in ale boxului isi putea da seama ca Brook dicteaza centrul ringului si ca are o forta superioara lui Khan.

Acesta din urma a incercat sa rupa ritmul si sa-l opreasca pe Brook din asaltul sau, insa chiar si galagiosul public din Manchester majoritar de partea lui Khan a realizat ca lupta e pierduta.

La finalul inclestarii Brook arata de parca nici n-a inceput sa lupte. Nici macar o urma lasata de Khan pe fata pugilistului in varsta de 35 de ani originar din Sheffield.

Brook il invingea in 2015 si pe romanul Ion Ionut cunoscut ca Jo Jo Dan

Pentru Brook este a 40-a victorie in boxul profesionist si a 27-a inainte de limita.

Khan sufera a sasea infrangere dintr-o cariera cu 34 de victorii (21 KO).

Dincolo de rivalitatea care dateaza de la inceputul anilor 2000, Brook a aratat sportivitate la final mergand sa-l imbratiseze pe Khan.

Animozitatea lui Brook asupra lui Khan a aparut dupa ce acesta din urma a fost preferat in locul lui in echipa olimpica de box a Marii Britanii la Jocurile Olimpice de la Atena (2004), cand cei doi inca luptau la amatori.

Khan s-a intors acasa cu medalia de argint, devenind cel mai tanar medaliat la box din istoria participarilor Marii Britanii la Jocurile Olimpice.

De-a lungul timpului s-a mai incercat organizarea unei lupte intre Khan si Brook, dar fiecare si-a construit cariera pe drumul lui, rivalitatea fiind mentinuta la nivel declarativ.

Ziua Judecatii, cum au prefatat britanicii lupta de sambata noapte din Manchester, a venit in acest an si Kell Brook a inchis cercul cu aceasta victorie fara dubii.

La Amir Khan s-a vazut si lipsa meciurilor in picioare, acesta urcand ultima oara in ring in iulie 2019 contra lui Billy Dip.

Kell Brook pierduse ultimul meci la Terence Crawford, in noiembrie 2020.



Kell Brook l-a transformat pe Amir Khan intr-un sac de box la Ziua Judecatii