K1

Rico Verhoeven, doua victorii fara istoric la Glory 77

Sursă foto: https://twitter.com/ParadigmSports/

Prima gala programata de promotia Glory in 2021 a fost ca o plimbare prin parc pentru olandezul Rico Verhoeven, detinatorul centurii mondiale la categoria grea din 2014.

Rico Verhoeven a castigat fara nicio emotie piramida la care a participat, dupa ce lupta mult asteptata cu Jamal Ben Saddik n-a mai avut loc din cauza accidentarii luptatorului marocan.

Dupa ce a trecut in prima semifinala de conationalul sau Hesdy Gerges fara a transpira prea mult, Rico Verhoeven n-a avut parte de mai multa actiune nici in finala.

Marocanul Tarik Khbabez, supranumit "Tancul", a abandonat lupta dupa prima repriza acuzand o accidentare.

Invingator in a doua semifinala surprinzator in fata olandezului Levi Rigters, Khbabez a fost pus de doua ori la podea in urma unor lovituri de picior din partea lui Verhoeven.

Khbabez il invingea in martie 2019 pe Andrei Stoica intr-o gala a promotiei ONE Championship, pentru ca in noiembrie acelasi an sa piarda la ucraineanul Roman Krklya, cel care in decembrie 2020 castiga la puncte in fata lui Andrei Stoica in Singapore.

Gala Glory 77 a avut parte si doua doua KO-uri spectaculoase.

Primul a fost oferit de slovenul Martin Pacas in chiar lupta inaugurala din preliminary card.

Aflat la prima lui aparitie in Glory, Pacas l-a aruncat la propriu afara din ring pe turcul Muhammed Balli cu o lovitura de picior la cap in repriza a 3-a.

Intr-un meci pentru titlul mondial, francezul Cedric Doumbe l-a facut KO pe rivalul sau olandez Martin Groenhart cu un croseu devastator in repriza a doua.

Aceasta dupa ce Groenhart oferise faza galei cand pur si simplu a plonjat peste corzile ringului dupa o serie de lovituri.

Olandezul a cazut urat pe spate, fiind aproape de o accidentare serioasa la coloana.

Intr-un alt meci cu titlul mondial pe masa, brazilianul Alex Pereira i-a luat centura rusului Artem Vakhitov printr-o decizie impartita a judecatorilor de margine, devenind noul campion la semi-grea.

Aline Pereira, sora lui Alex Pereira, a pierdut prin decizie unanima la puncte confruntarea cu americanca Tiffany van Soest, aceasta ramanand cu centura pusa in joc.



Rico Verhoeven, doua victorii fara istoric la Glory 77