K1

Prima reactie a lui Andrei Stoica după înfrângerea cu Kryklia

Sursă foto: Andrei Stoica Facebook

Andrei Stoica a vorbit pentru prima data despre meciul pierdut în Singapore contra ucraineanul Roman Kryklia la categoria semi-grea pentru centura mondiala a promoției ONE Championship. 

"Felicitări lui Roman pentru victorie, a fost mai bine pregătit în această confruntare. Am avut parte de cel mai lung meci din cariera mea, la fel și Roman, fiind singurul meci de 5 runde dus de amândoi în picioare. Am luptat cu inimă, chiar dacă am venit după un alt meci și n-a existat timp de pregătire între ele, n-am renunțat la șansa mea, chiar dacă am fost lovit cu capul în ultima rundă, am continuat și m-am încăpățânat să nu renunț nicio clipă.

"Știam de când am semnat cu ONE Championship că voi avea parte de oponenți din ce în ce mai grei. Nu e o rușine să pierzi un meci la acest nivel, când știi cât de multe realizări ai avut în spate pentru a ajunge în acest loc și în acest moment. Toți sportivii trec prin asta, pentru că în acest sport nu poate exista decât un singur învingător la final, însă frumusețea unui meci vine din efortul comun a doi sportivi de performanța, care își duc lupta în văzul tuturor, în fața a milioane de spectatori, riscându-și sănătatea pentru deliciul publicului, fiind conștienți că nu vor câștiga de fiecare dată și că nu se va termina mereu favorabil. 

"Sportivii sunt oameni, iar la fel ca toți oamenii, au perioade mai bune, perioade mai proaste, pot intra într-un meci în formă maximă sau nu, prestația lor poate fi excelentă sau poate fi afectată de o serie de factori de care nu ai cum să-ți dai seama în cele 9-15 minute în care îî vezi în ring... Dar un sportiv adevărat, care crede în șansa lui va intra indiferent de cum se simte, pentru că are în spate oameni care depind de el. Iar după ce își cară pumni și picioare un sfert de oră, la final se pot îmbrățișa și își pot zâmbiți ca doi prieteni. Toate astea fac parte din frumusețea sportului, aspecte pe care nu oricine le poate înțelege și nu oricine și le poate însuși.

"A fost un an greu pentru cei mai mulți dintre noi. Tot ce îmi rămâne de făcut este să mă întorc acasă, în sânul familiei, să mă liniștesc și să aștept să treacă sărbătorile și de la anul să încep pregătirea pentru următoarele provocări", a scris Andrei Stoica pe contul său de Facebook.

Roman Kryklia s-a impus în fața lui Andrei Stoica prin decizie unanimă la puncte, după un meci de cinci reprize. 



Prima reactie a lui Andrei Stoica după înfrângerea cu Kryklia