Box

Fratii Stoica pot ajunge corespondentii fratilor Klitschko in kick box

Andrei si Bogdan Stoica pot intra in istorie ca fiind primii frati care detin titluri mondiale in kickboxul profesionist daca se vor impune in confruntarile programate pe 21 decembrie, la Galati, in marea finala a circuitului Superkombat.

Campionii categoriei grea la box, Vitali si Wladimir Klitschko, pot avea corespondenti in Romania, dar pe reguli de K-1, daca Bogdan isi va apara centura in fata bielorusului Igor Bugaenko, iar Andrei il va invinge pe cehul Ondrej Hutnik. “Ar putea fi o premiera mondiala. Fratii Stoica nu reprezinta prima pereche de frati care a incercat sa detina titluri mondiale la profesionisti. Ca exemple celebre, au mai fost inainte fratii Rony si Ray Sefo, Giorgio si Armen Petrosyan sau Dzevad si Dzenan Poturak, insa doar unul dintre ei a reusit. Pe 21 decembrie, la Galati, putem asista la un moment istoric pentru tara noastra, insa fratii Stoica vor avea doi oponenti extrem de puternici, asa ca e greu de dat un verdict”, a declarat Eduard Irimia, presedintele circuitului Superkombat.

Campionul mondial la categoria cruiser (-92 kg), Bogdan Stoica a cucerit centura in mai 2012, atunci cand l-a invins pe croatul Ivan Stanic, iar la Galati va da piept cu bielorusul Igor Bugaenko (50 de victorii – 5 infrangeri), devenit challenger obligatoriu dupa ce a castigat la decizie confruntarea cu spaniolul Jorge Loren. “L-am urmarit pe Bugaenko, chiar la ultimul sau meci. E un sportiv experimentat care foloseste foarte mult tehnica de brate. Nu ma tem absolut deloc, am deja aproape trei luni de antrenament si sunt mai pregatit ca niciodata”, a spus Bogdan, care are in palmares 30 de victorii si doar doua esecuri la profesionisti.

Andrei, fratele sau, va incerca sa obtina titlul mondial la categoria super cruiser (-95 kg), adversar urmand sa ii fie fostul campion mondial de muay-thai, cehul Ondrej Hutnik. Daca Andrei Stoica a devenit challenger numarul 1 datorita victoriei cu lituanianul Arnold Oborotov de anul trecut, in schimb Hutnik si-a asigurat locul in confruntarea pentru titlul mondial ca urmare a succesului inregistrat in noiembrie contra algerianului Massinissa Hamaili.

Cotat cu a doua sansa in confruntarea de pe 21 decembrie, de la Patinoarul din Galati, in conditiile in care oponentul sau este neinvins din 2008 si a adunat nu mai putin de 76 de victorii la profesionisti si doar 9 esecuri, Andrei este optimist ca poate deveni noul campion mondial. “Stiu deja stilul sau de lupta. Fiind specialist in muay-thai, fragmenteaza mult meciul atunci cand vine vorba de reguli K-1 si loveste mult la corp. Am pregatit deja o tactica speciala pentru a-i anihila atuurile”, a spus Andrei Stoica.

Marea finala a circuitului Superkombat va fi transmisa in direct in aproximativ 100 de tari de pe toate continentele. In tara noastra, gala va fi in direct la Sport.ro si Pro tv, in timp ce la nivel international, fanii o vor putea urmari in direct la Eurosport, Fight Now TV, Epicentre, dar si la alte televiziuni nationale. Pe langa fratii Stoica, alti patru romani vor disputa super-fight-uri pe 21 decembrie: Catalin Morosanu, Benjamin Adegbuyi, Alexandru Lungu si Raul Catinas.



Fratii Stoica pot ajunge corespondentii fratilor Klitschko in kick box