Box

Danny Garcia l-a spulberat pe Amir Khan si a unificat centurile

Boxerul american Danny Garcia a unit centurile WBA si WBC ale categoriei superusoara, dupa ce l-a învins pe britanicul Amir Khan, într-o lupta oprita de arbitru în repriza a patra, meci care a avut loc, sâmbata noapte, la Las Vegas.

Kahn a fost trimis de trei ori la podea, înainte ca arbitrul sa opreasca definitiv lupta cu 32 de secunde înainte de încheierea reprizei a patra. Britanicul a suferit, astfel, a treia înfrângere din palmaresul sau, care cuprinde 26 de victorii, dintre care 18 înainte de limita.

Amir Khan, 26 de ani, a luptat pentur al optulea sau titlu.

El a pierdut centura WBA în decembrie 2011, în fata americanului Lamont Peterson, în urma unei decizii controversate. O revansa era programata în luna mai, dar Peterson a fost depistat între timp pozitiv cu testosteron. WBA a decis ca britanicul sa-si recapete titlul de la Peterson.

Khan detinea înainte de lupta din decembrie titlul WBA-IBF, dar federatia IBF nu a acceptat sa îi reacorde si centura sa.

Garcia, 24 de ani, a cuceit titlul WBC în martie, dupa victoria obtinuta în fata mexicanului Erik Morales. El este neînvins de 24 de meciuri, dintre care a câstigat 15 înainte de limita.



Danny Garcia l-a spulberat pe Amir Khan si a unificat centurile