Box

Categoria semigrea s-a dovedit o palarie prea mare pentru mexicanul Saul Alvarez

Sursă foto: https://twitter.com/InnerToWords/

Dmitri Bivol si-a pastrat centura WBA la categoria semigrea dupa o lupta cu mexicanul Saul Alvarez desfasurata, sambata noapte, in Las Vegas.

Toti cei trei arbitri de margine l-au vazut castigator pe Bivol, cu acelasi scor, 115-113.

In varsta de 31 de ani, Bivol ramane neinvins dupa 20 de meciuri la profesionisti, 11 dintre victorii fiind obtinute inainte de limita.

Pentru Alvarez este doar a doua infrangere din cariera la cei 31 de ani ai sai. Prima bataie o incasase in 2013 de la Floyd Mayweather jr., intre timp retras din activitate.

“Asta e boxul. Pierzi, castigi, nu exista nicio scuza. Este un boxer grozav, i-am simtit din plin puterea”, a spus mexicanul dupa infrangerea cu Bivol.

In noiembrie 2021, Alvarez intra in istoria boxului ca primul pugilist care reusea unificarea centurilor la categoria supermijlocie dupa un meci cu americanul Caleb Plant.

Dupa acea partida desfasurata tot in Las Vegas mexicanul a decis sa urce in categorie si sa atace centura WBA la categoria semigrea detinuta de Bivol.

S-a dovedit a fi o palarie prea mare chiar si pentru un mexican de calibrul lui Alvarez.

In pofida succesului obtinut, Bivol s-a ales cu o bursa de doua milioane de dolari, in timp ce Alvarez, pugilist mult mai bine cotat, a incasat 15 milioane de dolari.



Categoria semigrea s-a dovedit o palarie prea mare pentru mexicanul Saul Alvarez