Box

Bute s-a trezit la 6:30 pentru a sta de vorba cu romanii: "Va fi un meci dificil si nu o plimbare prin parc". Va boxa la Romexpo

Lucian Bute il va intalani pe Jean-Paul Mendy, challengerul la titlul mondial, intr-o gala ce va avea loc la Romexpo, s-a anuntat astazi in cadrul unei conferinte de presa. Data meciului este cea anuntata de la inceput, 9 iulie. Lucian Bute a declarat in cadrul unei interventii telefonice din Canada, ora locala 6:30, la intalnirea cu presa, ca meciul organizat in Romania nu va fi unul usor si ca adversarul sau este un stangaci puternic, neinvins la aceasta categorie.
"Pentru mine e o mare onoare, asteptam acest moment de foarte mult timp, a fost unul dintre visele mele de a juca acasa cu centura pe masa. Sunt convins ca va fi un meci spectaculos, de care sa se bucure toti românii. Visul meu va deveni realitate peste câteva saptamâni. E normal sa am emotii, dar voi încerca sa le controlez si sa ma concentrez la pregatire. Sunt convins ca la data meciului voi fi binie pregatit si sper sa-mi pastrez centura. Nu sunt motivat neaparat de suma pusa în joc, eu am contract cu Interbox", a spus Bute.

Referitor la adversarul pe care îl va întâlni în 9 iulie, Bute a spus ca meciul nu va fi cu siguranta unul usor, având în vedere palmaresul lui Mendy (37 de ani), pugilist neînvins la profesionism.

"E adversarul obligatoriu pe care mi l-a impus IBF, în caz contrar as fi putut pierde centura. Am vazut câteva meciuri cu el, e stângaci, ca si mine, e un boxer inteligent, care nu risca foarte mult. El nu are nimic de pierdut, are 29 de victorii si nicio înfrângere si cu siguranta va veni la Bucuresti sa dea tot ce are mai bun pentru a câstiga".

"Nu va fi usor, nu va fi o plimbare în parc pentru mine. Trebuie sa-mi controlez emotiile si sa nu fac greseli. Obiectivul meu este sa pastrez centura, sa câstig meciul, daca voi reusi asta prin KO nu voi ezita sa o fac. Ramâne de vazut daca e cel mai valoros adversar al meu de pâna acum, are un palmares impresionant, a fost si la Olimpiada si ma astept sa dea tot ce are mai bun la Bucuresti. Nu se poate spune ca va fi meciul vietii mele, vor mai fi si altele", a mai spus Bute.

In gala organizata sub cupola Romexpo vor mai lupta alti doi pugilisti romani, iar in total se vor disputa nu mai putin de cinci meciuri.

"Gala in care va lupta Lucian Bute se va numi Campioni pentru Romania si in cadrul acesteia vor mai urca in ring alti doi pugilisti romani. Este vorba de Viorel Simion si Silviu Olteanu.

"Avem inca alte doua meciuri nedecise si este posibil ca meciul de dinaintea celui principal sustinut de Lucian sa il aiba in ring pe un nume greu al boxului mondial. Gala va incepe la ora 20:00 si vom avea in total cinci meciuri inclusiv partida lui Lucian.", a declarat Rudel Obreja in cadrul aceleasi conferinte de presa.

Presedintele Federatiei Romane de Box a mai precizat ca biletele vor fi puse in vanzare la inceputul saptamanii viitoare, dar ca nu au fost inca stabilite preturile.

"Bilete vor fi anuntate din timp si se vor putea comercializa prin marii operatori existenti pe piata. Vor fi intre 8.000 si 10.000 de locuri disponibile, iar 80 % dintre acestea vor fi ieftine. Ne dorim sa oferim romanilor posibilitatea de a participa la acest eveniment si nu ne intereseaza sa scoatem bani din bilete, cu alte cuvinte nu este un eveniment ieftin, ci vrea sa fie unul accesibil".

"Aceasta a fost si dorinta lui Lucian Bute, ca biletele sa fie ieftine si oamenii sa poata participa la eveniment", a adaugat Obreja.

Oficialul Federatiei Romane de Box a mai spus ca foarte multi canadieni doresc sa-l urmareasca pe Lucian Bute la Bucuresti si ca exista semnale ca mai multe sute de iubitori ai boxului din tara frunzei de artar vor face deplasare pentru gala din 9 iulie.

"Foarte multi canadieni vor sa vina la meci. Sunt deja cateva sute care si-au manifestat intentia de a veni la meci, iar noi suntem pregatiti sa-i primim", a mai afirmat Obreja.

Onlinesport



Bute s-a trezit la 6:30 pentru a sta de vorba cu romanii: "Va fi un meci dificil si nu o plimbare prin parc". Va boxa la Romexpo