Box

Bute nu se retrage din box: "Toti marii campioni au mai pierdut"

Lucian Bute a sustinut, joi la pranz, prima conferinta de presa in Romania dupa infrangerea suferita in fata lui Jean Pascal in 18 ianuarie si a vorbit inca o data despre continuarea carierei in boxul profesionist.

"Inca n-am tras concluzii concrete dupa meciul din 18 ianuarie. Sunt in etapa evaluarilor, a mea si a situatiei. In momentul cand voi lua niste decizii si voi trage niste concluztii veti fi primii care veti sti", a declarat Bute in deschiderea conferintei la care a participat", a spus Bute in deschiderea conferintei.

"Sunt in etapa de evaluari. Intr-adevar am vorbit cu echipa mea, dar nu iau in calcul schimbarea antrenorului. Cert este ca s-a speculat despre retragerea. Nu am luat in calcul nicio secunda sa ma retrag, nici nu ma gandesc. Am pierdut un meci, am mai pierdut inca unul. Nu este o tragedie. Toti marii campioni au pierdut. Eu doresc sa continui", a completat fostul campion mondial la categoria IBF.

Lucian Bute a analizat pe scurt si meciul cu Jean Pascal afirmand ca nu-si explica de ce a ajuns sa-si arate adevarata valoare doar in ultima repriza a meciului.

"Ar fi trebuit sa atac din primele reprize, poate nu din prima, dar din a treia sau a patra. Ar fi trebuit sa dau drumul mai repede la brate. Nu pot sa-mi explic ce s-a intamplat si de ce nu am dat drumul la brate in momentul in care eram in ring. Inainte dadeam 80 de lovituri pe repriza, iar acum am ajuns la 15. S-a intamplat ceva in subconstientul meu si nu pot sa-mi explic. Poate fi de la meciul cu Froch sau poate de la cel cu Andrade. Important pentru mine este sa continui si sa am capul sus. N-am boxat la adevarata mea valoare pentru ca n-am dat drumul la brate. Cand am facut-o s-a vazut diferenta in ring. Nu e suficient ca la acest nivel sa boxez doar patru minute. Imi pare rau ca am dezamagit fanii si pe mine. Lucrurile merg inainte. Accept infrangerea, dar imbucurator este ca in ultimele reprize am vazut ca pot si ca sunt capabil pe viitor", a afirmat Bute.

[news-104128]



Bute nu se retrage din box: "Toti marii campioni au mai pierdut"