Box

Bute: “N-am luat niciodata nimic ilegal”

Sursă foto: twitter.com/boxeodecolombia

Cu putine zile inaintea meciului cu Eleider Alvarez care l-ar putea propulsa intr-o noua lupta pentru titlul mondial, Lucian Bute vorbeste despre momentele dificile care au urmat depistarii pozitive in primvara anului trecut.

“A fost o situatie grea pentru mine. Mental a fost foarte greu. In toata cariera mea nu am luat nimic ilegal si am fost testat de cand eram la amatori. Inaintea meciului cu DeGale am fost testat de noua ori inainte si dupa. Cand a fost meciul cu Badou Jack, am luat cateva suplimente eliberate fara reteta care s-au dovedit a fi contaminate”, a spus Bute intr-un interviu acordat pentru Ring Tv.

Bute a fost absolvit de orice incalcare a regulamentului antidoping dupa ce avocatii sai au demonstrat ca ostarina, substanat interzisa depistata in organismul boxerului dupa meciul cu Badou Jack provenea din produsul nutritional prescris de preparatorul fizic Angel Heredia.

Chiar si asa, WBC l-a suspendat sase luni pe Bute, suspendare care a expirat pe 6 decembrie 2016, iar pugilistul s-a obligat sa doneze 50.000 de dolari catre o comisie de lupta impotriva dopajului agreata de WBC.

Invingatorul meciului dintre Bute si columbianului Alvarez, neinvins la profesionisti, va avea ocazia sa-l infrunte pe Adonis Stevenson intr-un meci pentru titlul mondial WBC la categoria semigrea.

Pentru Bute va fi doar a treia oara in 37 de meciuri cand va lupta la categoria semigrea. Acesta are o infrangere la Jean Pascal si o victorie in fata italianului Andrea De Luisa intr-un meci programat pentru 10 runde in 2015.



Bute: “N-am luat niciodata nimic ilegal”