Box

Batalia greilor in doua acte: Joshua versus Wilder

Sursă foto: twitter.com

Anuntul mult asteptat de fanii boxului din intreaga lume a venit luni seara. Deontay Wilder a acceptat sa-l infrunet pe Anthony Joshua intr-o lupta pentru unificarea tuturor centurilor din boxul profesionist la categoria grea.

Joshua detine in acest moment patru centuri mondiale dupa victoria obtinuta in fata lui Joseph Parker, in timp ce Wilder are la brau centura versiunii WBC, singura care ii lipseste britanicului si de departe cea mai ravnita distinctie din boxul profesionist mondial.

Americanul Wilder si-a dat acordul pentru confruntarea cu Joshua, iar impresarul sau a fost delegat sa inceapa imediat negocierile cu tabara adversa.

Prima confruntare va avea loc in vara pe stadionul Wembley din Londra, urmand ca in contract sa existe inca de la inceput, indiferent de rezultat, si o revansa care ar urma sa fie organizata in Las Vegas sau New York.

Confruntarea dintre cei doi va fi una istoria, pentru prima data existand posibilitatea unificarii tuturur centurilor existente la categoria grea.

Deontay Wilder este un urias de 2,01 metri care a castigat prin KO 39 din cele 40 de meciuri la profesionisti.  Acesta detine centura WBC din 2015, cand il invingea la puncte prin decizie unanima pe Bermane Stiverne.

Wilder si-a aparat de atunci titlul mondial de sapte ori, ultima oara pe 3 martie anul acesta contra columbianului Luis Ortiz, dupa o lupta senzationala in Vegas cu lovituri crancene de ambele parti.

Anthony Joshua tocmai si-a trecut in cont a 21-a victorie consecutiva la profesionisti, dupa ce prima data in cariera un adversar i-a rezistat 12 reprize britanicului.



Batalia greilor in doua acte: Joshua versus Wilder