Box

Laureat surpriza. Cine a fost desemnat Luptatorul anului in Romania

Campionul mondial Superkombat la categoria super cruiser, Andrei Stoica, a fost desemnat “Luptatorul anului 2014” in cadrul Galei Fotbalului Romanesc, sportivul in varsta de 27 de ani fiind singurul “infiltrat” la ceremonia in cadrul careia au fost premiati cei mai buni jucatori din fotbalul autohton.

Cel mai mare dintre fratii Stoica a avut un an 2014 de exceptie, incheiat cu finala Superkombat de la Monza, Italia, acolo unde l-a invins prin KO pe americanul Emilio Vallecillo in fata a peste 6.000 de spectatori. 

Cu un record de 35 de victorii, dintre care 23 prin KO, si 6 infrangeri, Andrei si-a aparat de doua ori titlul mondial cucerit in 2013. Prima oara, la Constanta, atunci cand a castigat in fata turcului Ali Cenik la decizie, iar mai apoi, in octombrie, la Geneva, contra lui Moises Baute, succesul fiind selectat deja pentru titlul de “Cel mai spectaculos KO al anului 2014”. Castigatorii vor fi anuntati pe 17 decembrie, atunci cand e programata Gala Premiilor Superkombat.

“E o mandrie sa stiu ca sunt singurul invitat dintr-un alt sport decat fotbalul care este premiat la acest eveniment de traditie. Le multumesc tuturor celor care au crezut in mine, premiul este si al lor. Mos Nicolae a venit de doua ori la mine. Sotia mea este insarcinata din nou si vom avea un al doilea baietel, asa ca inchei un an fericit, ceea ce va urez si voua”, a spus Andrei Stoica dupa ce omul de afaceri Nicusor Stan i-a inmanat premiul special al serii din cadrul Bucharest Fashion Week.

Pregatit de Alin Panaite, Stoica si-a facut debutul in circuitul profesionist in 2010, in Croatia, iar numarul impresionant de victorii inainte de limita i-au adus supranumele de Mister KO. In 2013, la Galati, romanul i-a provocat prima infrangere cehului Ondrej Hutnik dupa cinci ani si a devenit campion mondial al categoriei super cruiser, titlu pe care urmeaza sa si-l apere cel mai probabil pe 7 martie la Torino.



Laureat surpriza. Cine a fost desemnat Luptatorul anului in Romania