Atletism

Un kenyan aproape sa rescrie istoria maratonului in templul vitezei de la Monza

Sursă foto: twitter.com

Lui Eliud Kipchoge, un atlet kenyan in varsta de 32 ani, i-au lipsit 26 de secunde pentru a deveni primul om din lume care ar fi coborat sub doua ore intr-o cursa de maraton.

Kipchoge a oprit cronometrul dupa 2 ore si 25 de secunde intr-o cursa organizata de gigantul american Nike cu portile inchise pe circuitul de Formula 1 de la Monza.

Fiind vorba de un eveniment privat timpul lui Kipchoge nu va fi omologat de Federatia Internationala de Atletism, astfel ca Dennis Kimetto isi pastreaza recordul de 2 ore, 2 minute si 57 secunde.

La inedita cursa de la Monza au participat doar trei alergatori, Zersenay Tadese din Eritrea si Lelisa Desisa din Etiopia fiind ceilalti doi competitori alaturi de Kipchoge in tentativa de a cobori sub doua ore.

Tadese, 35 ani, a sosit in 2:06.51, in timp ce Desisa, 26 ani, a oprit cronometrul in 2:14.10.

Pentru a atinge obiectivul stabilit, Kipchoge ar fi trebui sa alerge suta de metri in 17 secunde de 422 de ori la rand.

Initiativa celor de la Nike nu a ramas fara ecou, rivalii germani de la Adidas planuind la randul lor organizarea unei curse private pentru a incerca propriul record sub doua ore la maraton.Un kenyan aproape sa rescrie istoria maratonului in templul vitezei de la Monza