Test atletism

Heil Romania!

Romania a dominat Armenia in stil german si a invins sambata seara cu 5-0 in preliminariile Cupei Mondiale 2018, prima victorie din actuala campania de calificare. Romania a trecut pe locul 1 al Grupei E,

Nationala Romaniei a obtinut primul succes cu Christoph Daum pe banca tehnica impunandu-se pe terenul Armeniei, cu 5-0 (4-0), prin golurile marcate de Stancu, Popa, Marin, Stanciu si Chipciu. Gazdele au jucat in inferioritate numerica din minutul 3.

Nici cei mai optimisti suporteri ai echipei nationale n-ar fi sperat la un asemenea start de meci la Erevan, cu nu mai putin de patru goluri marcate in primele 29 de minute.

Doar trei minute au rezistat armenii in fata tricolorilor si primul gol a fost reusit de Bogdan Stancu in mintul 3 dintr-o lovitura libera la care gazdele au ramas in inferioritate numerica. Malakyan a respins cu mana de pe linia portii o minge care se ducea in poarta in urma unui corner executat de Razvan Marin de pe dreapta.

Adrian Popa a majorat avantajul echipei noastre in minutul 10 cu un sut peste portarul Beglaryan la o excelenta pasa oferita de Stanciu. Doua minute mai tarziu debutantul Razvan Marin a sutat din afara careului si a marcat primul sau gol in nationala.

Acelasi Marin a ratat de putin dubla in minutul 26 cu un sut spectaculos trimis de la distanta, cu mingea care nici nu s-a miscat in aer. Portarul Beglaryan a blocat in doi timpi.

Nicolae Stanciu a dus scorul la 4-0 cu un sut in forta in minutul 29, la o faza care a plecat de la recuperarea lui Stanciu in careul mic al armenilor. Mingea trimisa de Stanciu a muscat din transversala si a intrat in poarta in stilul Marius Lacatus la Sevilla.

Primul sut al armenilor a venit in minutul 43 si i-a apartinut lui Ozbiliz. O minge pe care Tatarusanu a aparat-o fara probleme.

La ultima faza a reprizei Pizzelli a irosit cea mai mare ocazie a gazdelor la o neatentie in centrul defensivei.

Partea secunda a debutat cu un sut al lui Marin pe langa poarta, acesta prinzand gustul golului. De gol s-a lipit insa Alexandru Chipciu in minutul 60, care a scapat singur cu portarul advers si l-a executat pe acesta.

Armenia: Beglarian – Mkoian, Haroian, Andonian, Hairapetian – Grigorian, Pizzelli, Malakian – Ozbiliz, Pogosian, Manoian
Rezerve: Aivazov, Manukian, T. Voskanian, A. Voskanian, Minasian, Kartasian, Badoian, Muradian, Hovhanisian, Hakobian, Harutiunian

Romania: Tatarusanu, Benzar, Sapunaru, Dr. Grigore, Latovlevici - Ov. Hoban - Ad. Popa, R. Marin, N. Stanciu, Chipciu - B. Stancu
Rezerve: Pantilimon, S. Lung jr, V. Gaman, Moti, St. Filip, Enache, Tosca, Bicfalvi, Prepelita, D. Rotariu, Fl. Andone, Keseru, Alibec



Heil Romania!