Test atletism

Italia-Spania, socul serii de joi in preliminariile Cupei Mondiale

Cele doua echipe se intalnesc la doar cateva luni distanta de la confruntarea prematura care a avut loc la EURO 2016, meci la care s-a ajuns dupa ce Spania nu a reusit sa-si castige grupa, iar Italia a avut un parcurs excelent intr-o grupa cu Suedia, Belgia si Irlanda.

Italia lui Antonio Conte a castigat in fata Spaniei, cu 2-0, si s-a calificat in sferturile de finala, punand astfel capat unei serii de invincibilitate a ibericilor care data din 2008.

Spania a inceput in forta actualele preliminarii, cu o victorie categorica pe teren propriu, scor 8-0, cu modesta Liechtenstein, in timp ce Italia s-a impus cu 3-1 in Israel, meci pe care l-a incheiat in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Chiellini.

Nu mai putin de 35 de meciuri au disputat cele doua nationale in trecut, iar raportul victoriilor este sensibil favorabil Spaniei (12-11). Alte 12 meciuri s-au incheiat la egalitate.

Pe teren propriu, Italia a castigat 10 meciuri si a pierdut de trei ori, alte sapte partide terminandu-se cu remiza. De asemenea, pe teren propriu italienii au marcat 33 din cele 42 de goluri marcate Spaniei.

Spania a castigat ultimele doua meciuri disputate dupa EURO 2016 cu zece goluri marcate si niciunul primit.

Italia-Spania se anunta un meci incrancenat in care fiecare echipa are sansa ei la castig, dar la fel de bine este genul de partida care se poate incheia la egalitatea.

Disputa este gazduita de Juventus Stadium din Torino.



Italia-Spania, socul serii de joi in preliminariile Cupei Mondiale