Atletism

Oscar Pistorius, condamnat la sase ani de inchisoare

Atletul sud-african a fost condamnat, miercuri, la sase ani de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost judecat pentru uciderea din culpa a logodnicei sale Reeva Steenkamp in februarie 2016.

Pistorius a impuscat-o mortal pe acesta in locuinta conjugala a celor doi confundand-o cu un hot intrat in casa, dupa cum a marturisit acesta in timpul procesului.
 
Initial Pistorius fusese condamnat la cinci ani de inchisoare, iar din octombrie 2015 la cerere acestuia fusese plasat in arest la domiciliu. Tribunalul Suprem din Africa de Sud a redeschis cazul in luna decembrie si a ridicat incadrarea de la ucidere din culpa la asasinat.  
 
Pistorius risca sa primeasca cel putin 15 ani de inchisoare, insa judecatorul a decis sa nu dicteze o asemenea sentinta si l-a condamnat pe atlet la sase ani cu executare imediata.

La 21 octombrie 2014 Pistorius a fost condamnat de o curte de justitie din Africa de Sud pentru uciderea din culpa a iubitei sale, fostul atlet fiind de asemenea condamnat la trei ani cu suspendare pentru folosirea de armament letal.



Oscar Pistorius, condamnat la sase ani de inchisoare