Atletism

Nike lanseaza pantofii care se incheie singuri

In curand nu va mai trebui sa ne incaltam singuri la pantofi. Nu neaparat pentru ca nu suntem in stare din diverse motive (intelectuale sau fizice), ci pentru ca vor exista pantofi care se incheie singuri si fac treaba murdara pentru noi.

Nike ii va lansa pe 28 noiembrie sub numele HyperAdapt, iar compania americana promite ca vor fi niste incaltari usoare in ciuda tehnologiei montate.

Pantofii vor avea un sistem de reincarcare propriu care va folosi la strangerea sireturilor.

Sistemul de inchidere functioneaza astfel: exista un sensor in pantofi care detecteaza momentul in care incaltamintea este purtata. In acel moment se da un semnal, iar sireturile sunt stranse la un nivel optim, scrie Wired.

Dupa strangerea automata, sireturile se pot strange mai tare sau lasa mai lejer din niste butoane aflate pe marginea pantofului.

Pe lateralul talpii exista o lumina cu LED care semnalizeaza incarcarea bateriei si daca sistemul de strangere a siretului functioneaza.

Nike sustine ca acest sistem nu este un moft, ci va folosi sportivilor care se vor putea incheia la siret mai rapid, castigand momente pretioase in timpul meciurilor. Atunci ce te mai faci cand vrei sa tragi de timp?



Nike lanseaza pantofii care se incheie singuri