Atletism

Fulgerul Usain Bolt loveste in Moscova si obtine un nou titlu mondial

Sprinterul jamaican Usain Bolt a avut, duminica, o noua intalnire cu istoria atletismului la Campionatele Mondiale de atletism gazduite de Moscova. Bolt si-a aparat cu succes titlul mondial dupa o cursa pe ploaie castigata in 9.78 secunde. Pentru Bolt este al patrulea titlu mondial in proba de 100 metri, regina curselor de viteza din atletism.

Americanul Justin Gatlin a obtinut medalia de argint terminand al doilea cu timpul de 9.85 secunde. Podiumul de la Moscova a fost completat de Nesta Carter, conationalul lui Bolt, cu 9.95 secunde.

Bolt a intrat in competitie, sambata, cand a alergat in seriile de la 100 de metri, dar nu a fortat pentru a obtinut un rezultat sub 10 secunde.

Bolt a alergat in seria a 7-a si a castigat fara probleme cu 10.07 secunde in fata sud-africanului Anaso Jobodwana (10:17). Pe trei s-a clasat Ramon Gittens din Barbados, de asemenea calificat in semifinale, cu 10:19.

Doar doi atleti au reusit sa coboare sub zece secunde in serii. Este vorba de americanii Mike Rodgerd (9:98 secunde) si Justin Gatlin (9:99).

Surpriza seriilor a fost furnizata de chinezul Peimeng Zhang. Acesta s-a impus in seria a 4-a dupa o cursa incheiata in 10:04 si in urma careia a stabilit un nou record national al Chinei.

Semifinalele cursei de 100 metri au fost programate, duminica, in trei serii incepand cu ora 19:05. Bolt a aleargat in ultima serie alaturi de Mike Rodgers, Aaron Brown (Canada), Keston Bledman (Trinidad-Tobago) sau Ramon Gittens (Barbdaos), pentru a-i numi pe patru dintre cei mai importanti adversari ai sai si s-a impus cu timpul de 9.92 secunde. Rodgers l-a urmat cu 9.93, stabilind un nou etalon personal al sezonului.

Justin Gatlin si-a castigat seria semifinala cu 9.94 secunde, dar cel mai bun timp i-a apartinut in seria a doua lui Nickel Ashmeade, conationalul lui Bolt, care a oprit cronometrul la 9.90 secunde.



Fulgerul Usain Bolt loveste in Moscova si obtine un nou titlu mondial