Atletism

VIDEO Americanii au inventat un robot care alearga mai repede ca Usain Bolt

Cel mai rapid om al planetei trebuie sa se îngrijoreze si nu pentru ca vreun alt atlet ar fi aproape de a-i bate recordurile, ci pentru ca un americanii au inventat un robot capabil sa alerge mai repede decât si-ar fi imaginat campionul mondial si olimpic din Jamaica.

Pe numele sau Cheetah, robotul inventat de o companie numita Boston Dynamics dezvolta o viteza de 29.3 mile pe ora, în conditiile în care recordul lui Bolt în materie de viteza de vârf a fost stabilit la 27.79 mile pe ora.

Proiectat de o agentie americana aflata în subordinea Pentagonului, robotul Cheetah a fost gândit pentru a fi folosit în armata Statelor Unite pentru sprijinirea soldatilor de infanterie aflati în diversele teatre de operatiuni.

Mintile luminate de la Pentagon mai scosesera la lumina un robot de acest tip în luna martie a acestui an, dar respectiva inventie nu ajunsese decât pâna la viteza de 18 mile pe ora.

Într-un scenariu SF n-ar fi exclus ca pe viitor sa asistam la Jocurile Olimpice ale robotilor, unde masinariile sa ia locul oamenilor pe pistele de atletism sau în diversele sali de competitie. Pâna atunci însa Usain Bolt ramâne cel mai rapid dintre oameni.



VIDEO Americanii au inventat un robot care alearga mai repede ca Usain Bolt