Atletism

Adidas face pantofi din plastic reciclat din oceane. Si ii vinde cu 170 de euro

Adidas a avut o initiativa excelenta, aceea de a colecta prin diverse organizatii mondiale plastic aruncat in apele din mari si oceane, apoi a-l recicla si a face din el pantofi de sport. Asta e vestea buna. 

Vestea rea este ca, desi ia plasticul aproape gratis, Adidas vinde gumarii aproximativ 150 de euro. 

Modelele Ultra Boost, Ultra Boost X si  Ultra Boost Uncaged (cele produse din plastic marin) sar toate de 100 de euro, iar ultimul atinge 170.

La fiecare pereche de pantofi se folosesc echivalentul a 11 sticle de plastic recuperate din marile si oceanele din lume. Sireturile si branturile sunt realizate tot din materiale reciclate.

Adidas doreste ca in acest an sa produca 1 milion de perechi de pantofi din plastic recuperat din mari si oceane, iar din anul 2020 intreaga sa productie sa fie realizata exclusiv din sticle de plastic reciclate.

Astfel, Adidas va incerca sa reduca poluarea mondiala, desi s-au descoperit deja bacterii marine care incep sa fie specializate in mancarea de plastic, ceea ce inseamna ca Planeta nu doarme si ca serviciile de deratizare se creeaza incet, dar sigur. Noi nu trebuie sa reciclam nimic, ne recicleaza Mama Natura pe toti.

Ce te faci daca iti cumperi o pereche de 150 de euro de pantofi Adidas din plastic reciclat si ti-o mananca bacteriile? Probleme.



Adidas face pantofi din plastic reciclat din oceane. Si ii vinde cu 170 de euro