Alte Sporturi

Anunt de ultima ora: care sunt primele sporturi reluate in Romania dupa 15 mai

Sursă foto: Captura Telekom Sport

Ministrul Tineretului si Sportului din Romania a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, noile reguli pentru reluarea activitatilor sportive de performanta dupa iesirea din starea de urgenta.

Sportul se redeschide treptat dupa 15 mai. Peste tot in lume sportul a fost printre cele mai afectate domenii de aceasta pandemie. Ce incercam este sa gasim solutii pentru a redeschide in conditii de maxima siguranta pentru toti. Vreau sa va asigur ca dorim sa redeschidem cat mai multe discipline sportive si o vom face gradual cu cat mai multe precautii. Totul este calculat, anticipat.

Am pregatit impreuna cu Ministerul Sanatatii cadrul in care se va putea practica sportul dupa 15 mai. Noi speram ca evolutia acestei epidemii in Romania sa fie una pozitiva, sa fie tinuta sub control si progresiv sa repornim toate disciplinele sportive.

Regulile propuse au in vedere un regim inchis care asigura siguranta si securitatea sportivilor.

Din data de 15 mai se vor relua o serie intreaga de sporturi care se vor desfasura individual si in aer liber. Iata ce sporturi vor putea incepe din 15 mai si in ce conditii:

- aerionautica, alpinism, atletism (probele de aruncare a greutatii, sulitei, ciocanului, probele de alergare), automobilismul, kaiac, canotaj, ciclism (rutier si mountain bike), echitatie, golf, karting, motociclism, tenis (proba de simplu), tir cu arcul, tir sportiv, yachting, surfing, barci cu vele si pregatirea fizica generala (exercitii in aer liber facute individual, scoala alergarii, exercitii cu propria greutate).

Daca disciplinele de mai sus sunt practicate in aer liber, dar in interiorul unor baze sportive, acestea trebuie sa adopte masuri care sa protejeze sanatatea celor care folosesc aceste baze sportive.

Se va permite desfasurarea activitatilor sportive doar in aer liber. Pentru moment este restrictionat accesul in sali si baloane cu aer.

In regim de repaus trebuie pastrat o distantare de 2 metri si de 6 metri in conditii de efort intens.

Echipamentul sportiv (bicicleta, racheta de tenis, arc etc.) trebuie folosit de o singura persoana si trebuie dezinfectat eficient daca trece de la o persoana la alta.



Anunt de ultima ora: care sunt primele sporturi reluate in Romania dupa 15 mai