Alte Sporturi

Andreea Chitu despre castigarea titlului european: "A fost o surpriza pentru toata lumea"

Campioana europeana la judo la categoria 52 de kilograme, Andreea Chitu, a declarat ca titlul câstigat în Rusia a reprezentat o surpriza pentru toti cei implicati în acest sport, precizând ca a ales sa concureze la o categorie inferioara, deoarece avea sanse mai mari sa obtina o medalie.
"Am fost o revelatie pentru cei din lumea judoului cu aceasta medalie. As fi facut fata si în limitele categoriei de 57 de kilograme, dar am vazut ca la 52 era loc mai mult pentru a obtine o medalie si implicit calificarea la Jocurile Olimpice. Timp de patru ani am avut în minte doar sa ajung la Jocurile Olimpice. Aceasta medalie este o încredere capatata", a spus Chitu, care pâna în prezent a evoluat la categoria de 57 de kilograme.

Campioana olimpica si de opt ori câstigatoare a titlului european la categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru, s-a declarat mai mult surprinsa de faptul ca s-a întors de la Europene fara nicio accidentare.

"A fost bine la Europene, mi-a ridicat moralul pentru Jocurile Olimpice pentru ca îmi pierdusem încrederea în mine. Sper ca aceasta medalie sa fie un implus pentru un nou trofeu la Jocurile Olimpice. Cred ca sunt primele Campionate Europene în care reusesc sa ma întorc neaccidentata", a explicat Dumitru.

Alina Dumitru si Andreea Chitu, alaturi de halterofila Roxana Cocos, au primit, miercuri, din partea comandantului Clubului Sportiv al Armatei Steaua, George Boroi, un buchet de flori si promisiunea ca dupa Jocurile Olimpice de la Londra se va revansa si din punct de vedere financiar.

"Rezultatele obtinute de voi sunt extraordinare. Alina a reeditat celelalte sapte titluri continentale. Roxana acum a devenit o pretendenta la podium, desi a cucerit trei medalii la o categorie superioara, în timp ce Andreea ne-a surprins pe toti cu un aur la o alta categorie", a adaugat Boroi.

Mediafax


Andreea Chitu despre castigarea titlului european: "A fost o surpriza pentru toata lumea"