Alte Sporturi

Ana Maria Popescu si-a anuntat retragerea din scrima

Sursă foto: https://twitter.com/MApNRomania/

La cei 37 de ani ai sai, sportiva Ana Maria Popescu a anuntat pe retelele de socializare ca si-a incheiat activitatea in sportul care i-a adus consacrarea.

"Se pare ca se incheie, a fost ultima competitie pentru mine, nu simt sa merg mai departe. Acest moment a venit, e momentul sa incep o alta viata, totul doare prea tare, e momentul sa plec. Termin cu podium, anul asta a fost de argint. Va multumesc tuturor pentru sprijin. Va multumesc si va iubesc. S-a incheiat un capitol din viata, ma duc sa termin de plans", a spus Ana Maria Popescu pe Facebook.

Anuntul a venit dupa ce Ana Maria Popescu a participat la etapa de Cupa Mondiala din Dubai, unde a obtinut medalia de argint la individual.

Popescu a obtinut in acest an medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului, a reactionat la vestea retragerii campioanei, dupa ce in vara la revenirea sportivei din Japonia cei doi au avut un diferend.

Ana Maria Popescu a refuzat atunci sa raspunda la salutul lui Novak pe aeroport.

“Imi doresc tare mult sa ajungeti dumneavoastra la Tokyo si sa luati aurul pe care eu n-am fost in stare sa-l iau”, i-a transmis Popescu lui Novak atunci.

"Una dintre cele mai mari campioane ale Romaniei si-a anuntat retragerea din cariera sportiva: Ana Maria Popescu. De azi, scrima romaneasca a ramas fara un luptator de mare valoare, insa Ana Maria va fi un exemplu pentru viitoarele generatii si mi-as dori ca ea sa ramana alaturi de aceasta frumoasa disciplina, ca sa o faca mai puternica. Chiar daca am avut momente de neintelegere, respectul intre campioni ramane nestirbit, iar intre noi nu pot exista suparari. Respiram acelasi aer, avem acelasi sange. Iti multumesc, Ana Maria, pentru tot ceea ce ai facut pentru aceasta tara! Mult succes mai departe, in tot ceea ce vei realiza!", a scris Novak pe Facebook.Ana Maria Popescu si-a anuntat retragerea din scrima