Alte Sporturi

Ana Maria Branza: "Acum incep sa realizez performanta obtinuta"

Sportiva Ana Maria Brânza, componenta a echipei de spada a României care a cucerit, vineri, medalia de aur la CM de scrima, a declarat, sâmbata, la sosirea în tara, ca abia acum începe sa realizeze performanta obtinuta la Paris.

"Suntem foarte încântate de aceasta medalie, mai ales ca evolutia de la individual a fost foarte slaba. Am vorbit cu fetele înaintea probei pe echipe si ne-am propus sa tragem foarte tare pentru a obtine macar o medalie, altfel nu avem ce sa cautam în tara. De aceasta data ne-am înteles foarte bine si am fost foarte unite. Anca Maroiu a fost accidentata, însa am încercat sa pastram acest secret pentru adversarele noastre, care au tratat-o cu mult respect", a spus Ana Maria Brânza la sosirea pe aeroportul Henri Coanda.

Sportiva a adaugat ca echipa de spada a României îsi propune acum sa câstige o medalie la JO de la Londra, din 2012. "Când eram pe podium, ma gândeam la cei de acasa. Chiar daca în acele momente nu simteam bucuria foarte tare, pentru ca stiu prin câte am trecut ca sa ajungem aici, acum încep sa realizez ceea ce am obtinut. Oricum, succesul de la CM nu însemna ca trebuie sa ne culcam pe o ureche, iar de mâine trebuie sa uitam de aceasta medalie, sa ne continuam munca si sa ne pregatim sa aducem o noua medalie de la JO", a mai spus Ana Maria Brânza.

Componentele echipei de spada a României au sosit, sâmbata, în tara, ele fiind întâmpinate la salonul oficial al aeroporului Henri Coanda de rude si reprezentanti ai Federatiei Române de Scrima.

Echipa feminina de spada a României, formata din Ana Maria Brânza, Anca Maroiu, Simona Alexandru si Loredana Iordachioiu, a câstigat, vineri, medalia de aur în finala Campionatelor Mondiale de scrima, care se desfasoara la Paris. România a învins, în finala, cu scorul de 35-26, echipa Germaniei.

Delegatia României a mai obtinut doua medalii de bronz la editia din acest an a Campionatelor Mondiale, una prin Cosmin Hanceanu, la proba individuala de sabie, si una prin echipa masculina de sabie.

Mediafax



Ana Maria Branza: "Acum incep sa realizez performanta obtinuta"