Alte Sporturi

Magnus Carlsen se va bate cu un rus pentru titlul mondial

Un rus in varsta de 26 de ani, Sergey Alexandrovich Karjakin, a reusit un meci foarte frumos (video in artciol) prin care s-a calificat in finala Campionatului Mondial de Sah din 2016, acolo unde il va intalni pe detinatorul titlului,  Magnus Carlsen.

Karjakin (2760 puncte ELO, locul 13 mondial) a reusit sa il invinga pe Fabiano Caruana (SUA, 23 de ani, 2805 puncte ELO, locul 5 mondial) la capatul unui meci in care a sacrificat o tura pentru ca apoi sa ramana intr-un avantaj zdrobitor indiferent de mutarile adversarului. Karjakin este o speranta a sahului rus, fiind cel mai tanar Mare Maestru din istorie, la doar 12 ani si 7 luni.

Terminand turneul de calificare de la Moscova pe locul 1, Karjakin a primit dreptul de a se lupta pentru titlul mondial cu norvegianul Carlsen (25 de ani, locul 1 mondial, 2851 de puncte ELO). Intalnirea dintre cei doi va avea loc intre 11 si 30 noiembrie 2016, la New York si va avea un premiu de 1 milion de euro.

Mai jos este meciul dintre Karjakin si Caruana in care rusul are piesele albe si il castiga, alaturi de calificarea pentru finala cu Carlsen.



Magnus Carlsen se va bate cu un rus pentru titlul mondial