Comunicate

Petrut Florescu: "Vreau sa ajung in finala de la Ortona"

Petrut Florescu va concura in acest week-end, in Italia, pe circuitul Ortona, in cea de a doua etapa a Campionatului European de Karting. Competitia este organizata sub egida Comisiei de Karting a Federatiei Internationale de Automobilism. Pista, una tehica, are o lungime de 1580 de metri si este amplasata la 30 de kilometri de Pescara.

Dupa un inceput de sezon dificil, Petrut Florescu a semnat cu celebra echipa Morsicani Racing, iar rezultatele au inceput sa apara. Week-endul trecut, in ultima etapa din WSK Master Series, Petrut Florescu a incheiat pe locul 11 finala desfasurata pe Circuitul International 7 Laghi. Tanarul bucurestean a fost al doilea in prefinala B si a luat startul in finala de pe locul 4 exterior, din linia a doua.

In prima etapa din Campionatul European, la Alcaniz, la prima iesire pe pista cu noua echipa, ziua de sambata a fost decisiva - ziua a adus atat probleme de adaptare cu anvelopele LeCont, cat si probleme tehnice, care l-au obligat sa foloseasca in restul manselor alt motor decat cel preparat special pentru cursa iberica. Desi a reusit sa se califice pe pozitia a 23-a in prima prefinala, Petrut Florescu a fost angrenat rapid intr-un incident de cursa care l-a trimis in coada plutonului. Romanul a terminat in cele din urma cursa pe locul 29, pozitie care nu i-a asigurat calificarea in finala.

"Acesta va fi un week-end fara presiune suplimentara. Din pacate, in prima etapa, la prima mea cursa cu echipa Morsicani, nu am punctat asa cum mi-am propus. Week-endul din Italia va fi unul in care voi incerca sa aprofundez informatia acumulata in ultimele doua luni petrecute alaturi de Morsicani Racing. Singurul lucru pe care mi-l doresc este sa ajung in finala de duminica si sa ma clasez cat mai bine", a declarat Petrut Florescu.



Petrut Florescu: "Vreau sa ajung in finala de la Ortona"