Comunicate

Campionatului National de Karting, etapa 4

57 concurenti au luat startul sambata, 3 august, in cea de-a IV-a etapa a Campionatului National de Karting 2013, desfasurata pe circuitul AMCKart, astfel: clasa Kid – 9 concurenti, Pufo – 4, Mini – 5, Mini Rotax – 3, KFJ – 5, Rotax – 8, KF si N100 – 10, KZ – 13.

Cei mai mici dintre piloti, concurentii claselor Kid si Pufo, au fost primii pe lista antrenamentelor libere si au dat cu siguranta un exemplu tuturor celor prezenti la eveniment: care poate fi nivelul maxim de energie intr-o zi torida de august. Dupa controlul administrativ si verificarile tehnice au urmat antrenamentele cronometrate si mansa intai de concurs, prefinala.#Pentru cei patru concurenti ai clasei Pufo ierarhia a fost clara, cu Marco Bota si Razvan Onoaie pe primele locuri. Lupta pentru treapta a treia a podiumului s-a dus intre Remus Mihnea Tudorancea si Gabor Veres, care a reusit sa treaca al treilea linia de sosire a prefinalei.
Clasele Rotax Mini si KFJ si-au pastrat neschimbata in prefinala ordinea din calificari. Astfel incheie Theodor Nicoara, Anthony Cimpoca si Ana Maria Stana prefinala clasei Rotax Mini, iar la clasa KFJ liderii sunt Eduard Anton, Nicholas-Sebastian Pascu si Eduard Buhas.

La clasele Rotax si KF+N100 primii trei in prefinala au fost aceiasi pe toata durata cursei: Dan Vonica, Radu Marcu si Christian Muller, respectiv Teodor Gal, Bianca Anton si Monir Halawani. Dan Spuderka a luptat mai bine de jumatate din cursa cu Christian Muller pentru locul al treilea in prefinala Rotax, insa a fost devansat de acesta si de Siamac Hadji-Dai, care se interpune in turul al cincilea.

Cei 13 concurenti ai clasei regina, KZ, au facut un spectacol din toate cele 16 tururi parcurse, Matei Mihaescu si Tiberiu Iorgulescu fiind in permanenta la conducerea prefinalei. Pentru pozitia a treia, a impresionat duelul dintre Eduard Birloiu si Andrea Raimondi, castigat de acesta din urma inca din turul 8.

Duminica dimineata, dupa o sesiune de warm-up, a avut loc mansa finala de concurs, care a inclus cate 8 tururi pentru clasele Pufo si Kid, 13 pentru Mini Rotax si Mini, 16 pentru KFJ si Rotax, respectiv 18 tururi pentru clasele KF+N100 si KZ.

La clasa Pufo s-a pastrat ierarhia stabilita in prefinala – cu Marco Bota, Razvan Onoaie si Gabor Veres pe primele trei locuri, iar la Kid pe podium au urcat Raul Pop, Andrei Craciun si Mario Vacaru.
Rotax Mini are acelasi podium ca si in prefinala, cu Theodor Nicoara pe primul loc, urmat de Anthony Cimpoca si Ana Maria Stana. Primii la clasa Mini au fost Vlad Gyenge, Richard Cobilanski si Stefan Manolache. Richard Cobilanschi a reusit o revenire surprinzatoare, de pe locul 5 din primul tur, urcand pe locul 3, odata cu abandonul lui Cosmin Condrea si depasirea lui Serban Naghen, iar din turul 10 trece pe locul al doilea, mentinut pana la finalul cursei.

Cel mai spectaculos duel al etapei este oferit insa de Bianca Anton si Teodor Gal, care au luptat cu ambitie, hotarare si sportivitate pentru prima treapta a podiumului. Dupa depasiri succesive, tatonari interesante si strategii remarcabile, finala este castigata de Bianca Anton, dupa ce in prefinala, liderul a fost Teodor Gal. Monir Halawani ocupa locul al treilea, urmat de Alexandra Baldovin si Mihai Dudasu.
Clasa KZ este castigata din nou de Matei Mihaescu, urmat de Andrea Raimondi, cei doi fiind liderii incontestabili pe toata durata finalei. Eduard Birloiu se claseaza pe locul al treilea, dupa ce Tiberiu Iorgulescu a ocupat aceasta pozitie mare parte din cursa

.Etapa s-a incheiat cu festivitatea de premiere, la care Federatia Romana de Automobilism Sportiv a premiat cu seturi de anvelope pe cei mai buni trei sportivi de la fiecare dintre clasele KZ, KFJ si Mini, precum si pe ocupantul primului loc la clasa KF.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Karting Dunlop va avea loc la Prejmer in perioada 31 august – 1 septembrie.



Campionatului National de Karting, etapa 4