Wimbledon

GAME cu GAME Wimbledon: Simona Halep - Jana Cepelova

Simona Halep si-a inceput, marti, parcursul in turneul de la Wimbledon, al doilea concurs de Mare Slem al sezonului.

FINAL Halep - Cepelova 7-5, 4-6, 3-6

SET 3, 3-6 Minge de meci Cepelova. Halep trimite afara cu dreapta si se incheie acest supliciu pentru ea. 

SET 3, 3-5 Halep isi cedeaza din nou serviciul si se afla in mare dificultate.

SET 3, 3-4 Re-break reusit de Halep, iar jucatoarea noastra revine puternic din spate, desi Cepelova a avut 30-0 si chiar minge de 5-2.

SET 3, 2-4 Game la zero reusit de Halep. Ramane un singur break diferenta.

SET 3, 1-4 Halep se agata in extremis de o minge care a intalnit fileul. Cepelova este surprinsa si trimite afara. Slovaca revine rapid profitand de un rever trimis afara de Halep. Cepelova isi consolideaza break-ul si se distanteaza la 4-1. 

SET 3, 1-3 Break Cepelova si situatia nu arata deloc bine pentru Halep. Jucatoarea din Slovacia are un moral de invidiat si ridica pumnul in semn de victorie.

SET 3, 1-2 Game la zero reusit de Cepelova, jucatoarea aflata in controlul partidei in aceste momente.

SET 3, 1-1 Halep salveaza minge de break. Apoi ii ofera adversarei o noua sanse si practic ii ofera break-ul pe tava dupa o dubla greseala.

SET 3, 1-0 Pentru a treia oara in acest meci Halep incepe cu break un set. 

INFO: Vesti bune dinspre Monica Niculescu. Aceasta castiga intalnirea cu Monica Puig si o asteapta in turul 2 pe invingatoarea din meciul de fata. Speram sa fie Simona Halep.

SET 2, 4-6 Cepelova egaleaza situatia la seturi dupa o ora si 36 de minute de la primul serviciu. Un set secund in care Halep a fost tensionata, a gresit mult, desi a avut si momente in care ne-a aratat putin din tenisul ei de elita.

SET 2, 4-5 Halep are trei sanse de a-si lua inapoi break-ul. Prima este irosita cu un forehand afara. Re-break Halep.

SET 2, 3-5 Minge de break pentru Cepelova. Halep trimite cu forehand-ul afara si Cepelova urmeaza la serviciu pentru inchiderea setului al doilea.

SET 2, 3-4 Meciul ramane in echilibru, iar Halep continua sa fie extrem de nervoasa. Jocul nu-i functioneaza favoritei numarului 3, Halep fiind departe de jucatoarea care in 2014 rezolva extrem de rapid intalnirile din tururile de inceput.

SET 2, 2-2 Game la zero reusit de Halep pe propriul serviciu.

SET 2, 1-1 Halep nu reuseste sa tina de propriul serviciu, iar Cepelova revine imediat pe tabela. Slovaca n-are niciun gand sa cedeze usor vreun punct.

SET 2, 1-0 Doua sanse de break pentru Halep. Prima este anulata dupa o greseala nefortata a Simonei. La fel si a doua, un rever in lung de linie afara. In cele din urma Halep reuseste break-ul. 

18:41 Incepe setul al doilea cu Cepelova la serviciu. Halep castiga primul punct cu o lovitura de trecere din alergare.

STATISTICA: Halep a gresit mult in primul set (17 erori nefortate), desi a reusit si 15 puncte direct castigatoare.

SET 1, 7-5 Primul as al meciului este reusit de Halep la 15-15 si 6-5. Un moment foarte bun gasit. Inca un punct castigat si sunt doua mingi de set. Al doilea as in acest game ii aduce Simonei primul set dupa 58 de minute.

18:38 Cepelova revine prima pe teren. O face si Halep, aceasta urmand la serviciu pentru definitivarea setului secund.

18:35 Halep acuza o problema la piciorul stang si solicita interventia medicului oficial. Medicul ajunge cu intarziere si Halep primeste in cele din urma ingrijiri medicale la unul dintre degetele piciorului stang.

SET 1, 6-5 Trei erori nefortate comise de Cepelova. Doua mingi de break pentru Halep, iar aceasta profita de prima sansa cu un retur castigator. Halep ajunge la 13 puncte direct castigatoare, dar a comis si 17 erori nefortate.

SET 1, 5-5 Halep serveste pentru castigarea primului set, dar incepe cu o dubla greseala. Cepelova are trei sanse de re-break. Ce moment dificil pentru Simona! Salveaza una dintre sanse cu un backhand castigator din alergare, dar apoi se vede inghesuita in spatele terenlui si trimite in plasa fileului.

INFO: Monica Niculescu pierde primul set in fata Monicai Puig din Porto Rico, scor 5-7, dupa ce in debut a condus cu un break avans.

SET 1, 5-3 Halep isi consolideaza break-ul si mai are nevoie de un singur game pentru a castiga primul set.

SET 1, 4-3 Break Halep intr-un moment foarte important al jocului. Halep a salvat minge de break in game-ul anterior, iar aceasta ruptura vine la timp pentru a inclina decisiv balanta in primul set.

SET 1, 3-3 Meciul devine din ce in ce mai greu pentru Halep. Trei servicii castigatoare o aduc pe jucatoarea noastra din nou la egalitate. Meciul s-a echilibrat dupa ce Halep incepuse in forta.

SET 1, 2-3 Sunt doua game-uri la rand obtinute de Cepelova si in loja Simonei Halep se observa semne de ingrijorare in privirile apropiatilor acesteia.

SET 1, 2-2 Primul game de serviciu pentru Halep in care se ajunge la avantaje. Slovaca trimite lovituri cu dezinvoltura si o pune in dificultate pe Halep. Break Cepelova si scorul redevine egal dupa patru game-uri.

SET 1, 2-1 Cepelova revine de la 0-30 in al doilea game de serviciu si pana la urma pune primul punct pe tabela in dreptul sau.

SET 1, 2-0 Halep serveste bine cu prima si n-are nicio problema in a-si consolida break-ul luat anterior. In tribuna se afla si tatal Simonei, Stere Halep, acesta ascunzandu-se de razele soarelui sub un prosop. Langa el se afla si Virginia Ruzici.

SET 1, 1-0 Inceput foarte bun pentru Halep. Trei puncte la rand pe serviciul advers si tot atatea sanse de break. Halep inchide game-ul cu un forehand castigator in lung de linie.

17:40 Incepe meciul cu Cepelova la serviciu.

17:34 Cele doua jucatoare, Halep si Cepelova, au inceput incalzirea. Vreme insorita, ideala pentru tenis la Londra. 

17:30 Intre timp a inceput si meciul dintre Niculescu si Puig.

17:26 Nadal incheie in trei seturi meciul cu Bellucci. Pe terenul unu urmeaza meciul Halep-Cepelova.

17:05 Meciul dintre Nadal si Bellucci a ajuns in setul trei, spaniolul avand 2-0 la seturi.

Conform programului anuntat de organizatori, meciul Halep-Cepelova este al doilea programat pe terenul numarul unu de la All England Tennis & Crocket Club.

Aceasta inseamna dupa ora 17:30 pentru ca in primul meci se intalnesc spaniolul Rafael Nadal si brazilianul Thomaz Bellucci.

Jana Cepelova, 22 ani, ocupa locul 106 in clasamentul mondial al momentului.

Halep si Cepelova s-au mai intalnit o singura data, in 2014 pe hard la US Open cand Halep s-a impus, cu 6-2, 6-1, intr-un meci contand pentru turul al doilea.

Tot marti vor intra pe teren Andreea Mitu si Monica Niculescu. In meciul patru de pe terenul 4, Mitu o va intalni pe Olga Govortsova din Belarus, in timp ce Niculescu va juca impotriva lui Monica Puig in meciul trei de pe terenul 9.



GAME cu GAME Wimbledon: Simona Halep - Jana Cepelova