Wimbledon

Monica Niculescu o bate pe Pliskova si merge in optimi la Wimbledon dupa un game 10 nebun

Monica Niculescu a invins-o sambata seara pe Krystina Pliskova (Cehia) cu 6-3 7-5 si s-a calificat in turul 4 (optimi de finala) de la Wimbledon.

Monica Niculescu a luat primul set dupa 36 de minute, in care a comis 14 greseli nefortate si a trimis patru lovituri castigatoare. A urmat apoi un set doi mult mai disputat, ce s-a intins pe durata a  65 de minute, din care doar gameul al 10-lea a durat 20.

In setul 2, Niculescu a reusit breakul si s-a distantat la 4-3, dupa o lovitura de dreapta trimisa de Pliskova in fileu, numai ca apoi si-a pierdut serva imediat, scorul devenind 4-4. Plyskova si-a castigat apoi rapid serva si a trecut in fata cu 5-4.

A urmat Niculescu la serviciu. In game-ul 10, romanca a salvat cinci mingi de set, iar la randul sau adversara a recuperat trei mingi de game. In cele din urma, Niculescu a castigat acel game 10, dupa aproape 20 minute de joc, si a egalat la 5.

Jucatoarea noastra a trecut in avans cu 6-5 in setul al doilea, gratie unui break rapid, pentru ca apoi sa inchida meciul pe propriul serviciu. 

In optimi, Niculescu o va intalni pe castigatoarea dintre Timea Bacsinszky si Sabine Lisicki.

Este pentru a doua oara in cariera cand Niculescu ajunge intre primele 16 jucatoare la un Grand Slam. S-a mai intamplat la US Open in 2011.



Monica Niculescu o bate pe Pliskova si merge in optimi la Wimbledon dupa un game 10 nebun