Wimbledon

Irina Begu ajunge in turul 3 la Wimbledon

La capatul unui meci maraton de doua ore si 45 de minute cu Lesia Tsurenko din Ucraina, Irina Begu a obtinut calificarea in turul 3 la Wimbledon.

Jucatoarea noastra s-a impus cu 7-5, 6-7 (4), 7-5 si impune un nou etalon in ceea ce priveste istoria participarilor sale la turneul de Mare Slem desfasurat pe iarba in capitala Regatului Unit.

Begu a intrat mai greu in meci si primele doua game-uri au revenit jucatoarei din Ucraina. Abia dupa 18 minute de la startul meciului jucatoarea noastra reusea sa-si faca simtita prezenta in teren, egaland scorul dupa patru game-uri.

Tsurenko a avut cate un game in fata pana la 4-4, cand Begu a reusit sa preia conducerea pentru prima data in urma unui break.

Favorita numarul 29 nu a reusit sa se descurge in game-ul de serviciu care a urmat si astfel primul set intra in prelungiri.

Nici Tsurenko nu a servit mai bine, astfel ca Begu a mai primit o sansa de a inchide primul set la serviciu, sansa de care a profitat.

In setul al doilea Tsurenko a continuat sa joace agresiv, in special pe rever, si sa caute lovitura castigatoare. Pe acest fond s-a distantat la 4-2, dar Begu a raspuns cu trei game-uri la rand.

La fel ca in primul act favorita noastra a servit pentru set, respectiv meci, la scorul de 5-4. Begu a avut chiar minge de meci, pe care a irosit-o, dupa care a pus o scurta la limita terenului, mingea fiind data afara de arbitrul din scaun.

In pragul unei crize de nervi, Begu s-a abtinut cu greu sa nu izbucneasca in lacrimi, insa ratarea sansei de meci avea sa o marcheze pana spre jumatatea setului decisiv, unde s-a ajuns dupa ce Tsurenko a castigat la patru tiebreak-ul setului secund.

Ucraineanca a avut initiativa in decisiv si chiar a condus cu break (1-2), insa Begu a demonstrat o capacitate extraordinara de revenire si nu s-a lasat depasita.

Dupa ce a egalat la trei, Begu si-a pierdut inca o data serviciul, insa doar pentru putin revenind si egaland la patru.

Au urmat doua game-uri solide pe propriul serviciu la 5-4 si 6-5, scoruri care au pus presiune pe Tsurenko. Aceasta avea sa greseasca in cele din urma si sa-si piarda decisiv serviciul intr-un game in care a comis a 13-a dubla eroare.

Per total Begu a gresit mai mult (41 de erori nefortate), dar a si obtinut mai multe puncte castigatoare (40 la 26), capitol care a inclinat pana la urma decisiv balanta.

[news-114539]



Irina Begu ajunge in turul 3 la Wimbledon