Wimbledon

Finala in familie la Wimbledon

Campioana de patru ori pe iarba londoneza de la All England Tennis, Venus Williams este foarte aproape de titlu cu numarul cinci, dupa ce a invins-o, joi, in semifinale pe Elena Dementieva, cu 6-1, 7-6 (3). In finala, Venus o va intalni pe sora ei, Serena Williams, care a trecut de chinezoaica Jie Zheng, scor 6-2, 7-6.
Cotata cu sansa a saptea la castigarea turneului, Venus nu a intampinat nicio problema in disputa cu cea mai bine cotata favorita ramasa in concurs, primul set fiind adjudecat de o maniera categorica.

Dupa trei breakuri si un joc descurajator pentru adversara sa, Williams a inceput in forta si actul secund, trecand rapid in avantaj de doua game-uri gratie un break. Dementieva a gasit resursele necesare pentru a echilibra disputa, scorul devenind egal la doi.

Cele doua jucatoare au pastrat egalitatea pana in tie-break, Venus Williams impunandu-se cu 7-3 pentru a fi prezenta in a saptea finala la Wimbledon.

"Sunt foarte emotionata si abia astept ca si Serena sa se califice in finala. Pentru mine este a saptea finala si sper sa disput pentru a treia oara ultimul act in compania Serenei", a declarat Venus la finalul intalnirii cu Dementieva.

Campioana la Londra in 2000, 2001, 2005, 2007 si finalista in 2002 si 2003, Venus Williams are sambata sansa unei noi finale in compania surorii sale mai mici Serena, dupa cele pierdute in 2002 si 2003.

Aceasta a trecut in a doua semifinala de chinezoaica Jie Zheng, cu 6-2, 7-6.

Onlinesport


Finala in familie la Wimbledon