Tenis

Venus Williams revine incredibil si ajunge in finala la Wuhan. A salvat o minge de meci!

Saptamana de vis pentru fosta lidera mondiala Venus Williams, jucatoare care a atins recent 700 de victorii in circuitul WTA si care s-a calificat in finala turneului de la Wuhan, dotat cu premii de 2.5 milioane de dolari.

In varsta de 35 ani si clasata pe locul 24 in ierarhia mondiala a momentului, Venus Williams a eliminat-o vineri in semifinale pe italianca Roberta Vinci, recent finalista la US Open, cu 5-7, 6-2, 7-6 (9-7).

La 4-4 in tie-break o dubla greseala comisa de Venus Williams a adus-o pe Vinci in postura de a servi de doua ori si de a inchide meciul. Americanca s-a redresat si a eliminat-o pe Vinci, o sportiva extrem de nervoasa in acest meci, dupa ce a salvat la un moment dat o minge de meci.

Astfel, Venus Williams va evolua sambata in a 77-a finala din cariera pentru cucerirea titlului cu numarul 47.

Pentru Venus Williams este prima finala in circuitul WTA de peste un an, ultima oara aceasta pierzand la Quebec Open pe carpeta in fata croatei Mirjana Lucic-Baroni in doua seturi.

Ultimul titlu obtinut de jucatoarea americana dateaza din 22 februarie 2014, cand aceasta se impunea in finala de la Dubai, cu 6-3, 6-0, in fata frantuzoaicei Alize Cornet.

Venus ar fi putut sa o intalneasca la Wuhan in sferturi pe Simona Halep, daca jucatoarea noastra nu pierdea neverosimil de la 5-1 in decisiv cu Johana Konta, jucatoare pe care Williams a depasit-o greu, in trei seturi, cu 7-5 in setul hotarator.

In cealalta semifinala de la Wuhan se intalnesc Garbine Muguruza si Angelique Kerber.



Venus Williams revine incredibil si ajunge in finala la Wuhan. A salvat o minge de meci!