US Open

Simona Halep, victorie categorica in turul 2 la US Open. Mirjana Lucic in turul 3

Pentru Simona Halep meciul din turul 2 cu Jana Cepelova a semanat mai mult a antrenament cu public, desi nu foarte multi americani s-au inghesuit in tribunele arenei Louis Armstrong, a doua de la Flushing Meadows, pentru a o vedea la lucru pe a doua favorita de la US Open.

Halep si-a vazut insa de treaba si nu a mai lasat sa-i scape jocul din mana, asa cum s-a intamplat in primul tur cu Danielle Rose Collins, cand pierdea surprinzator primul set la tie-break.

Cepelova a inceput mai bine si a reusit break-ul in game-ul al doilea pe fondul unui joc ezitant din partea Simonei. 

Favorita noastra a avut nevoie de aceste doua game-uri pentru a-si lua reperele pe teren si a-si calibra loviturile, iar cand toate aceste coordonate au fost setate nimic nu a mai putut sa o opreasca.

Au fost sase game-uri la rand pentru Halep si un prim set adjudecat in 30 de minute.

Cepelova a intrerupt seria castigand primul joc din actul secund, insa avea sa fie ultimul game in dreptul slovacei. Alte sase game-uri la rand castigate de Halep si a doua favorita s-a calificat in turul al treilea.

Pentru Halep a fost a 40-a victorie in acest an. Doar Ana Ivanovic (locul 9 WTA) are mai multe succese, 48 la numar.

Halep joaca pentru un loc in optimile de finala cu Mirjana Lucic-Baroni din Croatia (119 WTA) dupa ce aceasta a trecut miercuri noapte de Shahar Peer din Israel.

Asa am trait GAME cu GAME meciul dintre Halep si Cepelova:

SET 2, 6-1 Punct final in aceasta partida. Halep inchide cu un break si se califica fara prea mari probleme in turul 3.

SET 2, 5-1 Asul cu numarul cinci pentru Halep la o viteza de 164 km/h si sunt trei sanse de game. Halep ia mingea devreme, in urcare, si face diferenta cu forehand-ul in diagonala terenului.

SET 2, 4-1 O noua sanse de break pentru Halep dupa un schimb extrem de intens. Cepelova scapa reverul in afara terenului si Halep se desprinde la 4-1.

SET 2, 3-1 Halep dubleaza avantajul obtinut mai devreme, dar munceste pentru fiecare punct. Cepelova nu este usor de invins.

SET 2, 2-1 Dubla eroare comisa de Cepelova si sunt doua sanse de break pentru Halep. Jucatoarea noastra este surprinsa de un al doilea serviciu surprinzator. Prima sansa este anulata de Cepelova. Halep dicteaza ritmul cu forehand-ul, iar Cepelova este fortata sa trimita mult afara. Primul break al acestui set este reusit de Halep.

SET 2, 1-1 Mult mai atenta cu game-ul de serviciu, Halep nu o mai lasa pe Cepelova sa scape cu break si pune presiune pe slovaca.

SET 2, 0-1 Cepelova isi castiga serviciul si intrerupe seria de sase game-uri la rand reusite de Halep.

22:16 Incepe setul al doilea cu Cepelova la serviciu.

STATISTICA: Cepelova a gresit mai mult in primul set (14-8), iar Halep a avut mai multe puncte direct castigatoare (9-6). Primul serviciu al lui Halep a functionat la 63%.

SET 1, 6-2 Doua erori nefortate comise de Halep o aduce pe Cepelova la 40-40. Sunt sanse de set salvate de slovaca. In cele din urma Halep face diferenta cu un an as, al treilea in acest meci. Un prim set adjudecat in fix 30 de minute. Halep este in grafic pentru o victorie in limita de seturi.

SET 1, 5-2 Halep isi ia suficient timp pentru a face punctul cu forehannd castigator in lung de linie. O noua sansa de break pentru Halep. Cepelova se clatina, nu mai gaseste careul de serviciu si Halep o forteaza sa greseasca cu dreapta pe al doilea. Vine break-ul, al doilea pentru Halep care va servi pentru inchiderea primului set.

SET 1, 4-2 Inceput bun de game sase, cu doua puncte castigate rapid de Halep. Vin insa doua erori nefortate si Cepelova este acolo la 30-30. Retur in fileu pe serviciul doi scurt. Sansa de game pentru Halep fructificata cu un backhand in lung de linie apasat. Cepelova fortata sa trimita afara. Sunt patru game-uri la rand pentru Halep.

SET 1, 3-2 Halep rateaza doua sanse de break. La a doua dintre acestea Cepelova a avut sansa trimitand pe linia din spatele terenului, iar Halep a returnat in fileu. Forehand-ul Cepelovei iese mult afara si Simona trece in premiera la conducere. 16 minute pentru cinci game-uri. O desfasurare rapida a meciului.

SET 1, 2-2 Simona incepe sa ridice nivelul jocului si plaseaza un forehand in coltul terenului. Punct castigator pentru 30-0. Sunt trei sanse de 2-2 la game-uri, iar Cepelova da semne de slabiciune. Backhand-ul in lung de linie face diferenta pentru un game alb.

SET 1, 1-2 Halep ajunge cu intarziere si trimite in fileu. Probleme cu deplasarea pentru jucatoarea noastra si Cepelova are doua sanse de 3-0. Cepelova comite o dubla eroare, dupa care Halep face punctul si anuleaza cele doua sanse de game. Mai mult decat atat, Halep a profitat de prima sansa de break avuta si dupa 9 minute de la startul meciului castiga primul sau game.

SET 1, 0-2 Returul Cepelovei face diferenta si sunt doua sanse de break pentru slovaca. Primul punct este salvat de Halep, dar Cepelova profita de a doua sansa si castiga pe serviciul Simonei.

SET 1, 0-1 Primul game este adjudecat de Cepelova, un game in care Halep a condus cu 30-15 si a ratat o minge din apropierea fileului.

21:42 Incepe meciul cu Cepelova la serviciu.

21:25 Meciul dintre Halep si Cepelova incepe la ora 21:30 dupa anunta site-ul oficial al competitiei.

20:58 Vesti bune pentru noi de pe arena Louis Armstrong. Marcos Baghdatis abandoneaza in setul doi al meciului cu Marin Cilic ceea ce inseamna ca Simona Halep va intra in cateva minute pe teren.

Simona Halep o va intalni pe slovaca Jana Cepelova in meciul trei de pe arena secunda Luis Armstrong dupa un meci de fete si altul de baieti.



Simona Halep, victorie categorica in turul 2 la US Open. Mirjana Lucic in turul 3