US Open

UPDATE Simona Halep are sanse mari sa isi pastreze locul 2, dupa iesirea Mariei Sharapova

Eliminarea prematura in turul 3 la US Open ameninta pierderea locului doi mondial de catre Simona Halep. Romanca are insa un noroc chior, in ciuda fiascoului din luna august in care a esuat lamentabil la turneele din SUA.

Vestea buna pentru Halep vine dinspre cehoaica Petra Kvitova, eliminata de asemenea in turul 3, dar si din parte Mariei Sharapova, iesita de la US Open duminica seara. Acest lucru inseamna ca Halep nu va pierde mai mult de un loc. Ea ar putea cadea pe 3 in cel mai rau caz, dupa US Open, dar scapa de prospectul unui loc 5.

Kvitova trebuia sa ajunga cel putin in sferturi de finala pentru a-i lua locul lui Halep in clasamentul WTA, dar in aceste conditii aceasta varianta nu mai este posibila.

Sharapova trebuia sa faca finala pentru a trece de Halep, dar a fost eliminata duminica seara in optimi si nu mai conteza in calcule pe moment.

Singura care o mai poate depasi pe romanca este revelatia sezonului Eugenie Bouchard, recent finalista la Wimbledon. Canadianca trebuie sa castige titlul pentru a trece de Halep.

E hard pe hard

Simona Halep a avut un traseu foarte slab la turneele de hard din luna august. Ea nu a participat la Rogers Cup (Canada) recuperandu-se dupa accidentarea de la Wimbledon agravata de participarea de la Bucureti.

Apoi a fost eliminata in sferturile de finala de la Cincinnati. A urmat New Heaven, turneu pe care il castigase in 2013, unde a iesit la primul meci, in optimi.

La US Open, acolo unde toata lumea se astepta ca Halep sa ajunga sus, ea a iesit in turul 3 dupa ce a pierdut in fata unei jucatoare de 32 de ani si din afara top 100.



UPDATE Simona Halep are sanse mari sa isi pastreze locul 2, dupa iesirea Mariei Sharapova