US Open

Simona Halep eliminata la US Open de o jucatoare din calificari

Simona Halep a continuat traseul foarte slab pe hard din aceasta vara si a fost eliminata vineri seara la New York de Mirijana Lucic-Baroni (121 WTA) in doua seturi, 6-7 (6-8), 2-6. Este cea mai mare surpriza a turneului de la US Open.

Halep a condus in primul set cu 5-2 si a avut trei sanse de set, insa si-a pierdut de doua ori la rand serviciu permitandu-i adversarei sa intoarca scorul.

S-a ajuns la tie-break unde Lucic a facut legea si, cu un joc agresiv din spatele terenului, a castigat dupa mai bine de o ora.

In setul al doilea Halep nu a reusit sa-si gaseasca reperele, a gresit din ce in ce mai mult, iar serviciul a tras-o mult in jos comitand numeroase duble erori in punctele cheie.

Lucic-Baroni a inchis meciul cu un as si merge in optimi de finala bifand cel mai bun rezultat al sau la Grand Slam-ul american.

Inca din debutul partidei croata de 32 ani si-a aratat intentiile ofensive si a intors rapid un break obtinut in chiar primul game de Halep. Jucatoarea noastra a trecut in fata si s-a distantat la 5-2 dupa al doilea break, moment in care a parut ca meciul curge spre un deznodamant previzibil si de altfel asteptat de toti fanii Simonei.

Game-ul opt din primul set avea sa fie insa piatra de incercare a partidei pentru Halep si momentul care a produs ruptura in jocul campioanei noastre. Trei sanse de set a avut Halep intr-un game de o intensitate profunda si care s-a intins pe durata a 9 minute.

Din acel moment jocul a fost controlat de Lucic, jucatoare care a mizat totul pe cartea ofensive. A gresit mult croata, dar a si maturat terenul cu loviturile ei puternice de forehand, un forehand aspru din spatele terenului. Pe langa forehand Lucic a jucat excelent pe cartea contre pied-ului, nu de putine ori surprizand-o pe picior gresit pe Halep.

S-a ajuns in tie-break unde Halep s-a vazut repede condusa, cu 2-0 si 6-4. A reusit sa egaleze la sase, insa dupa schimbarea terenului a pierdut alte doua puncte la rand si implicit setul dupa o ora si mai bine de joc.

Halep si-a castigat greu primul game de serviciu din actul secund, iar din game-ul trei (1-2) echilibrul avea sa se rupa decisiv. Punctele s-au adunat rand pe rand in dreptul croatei, iar erorile au activat la Halep butonul de panica la care insa cine raspunde.

O infrangere grea pentru a 2-a favorita si numarul 2 mondial, insa o infrangere din care o campioana, asa cum Halep a demonstrat ca este, va avea multe de invatat pentru viitor.

[news-109046]



Simona Halep eliminata la US Open de o jucatoare din calificari