US Open

GAME cu GAME US Open: Simona Halep-Mirijana Lucic Baroni

Simona Halep a ramas singura reprezentanta a Romaniei in competitia de simplu de la US Open si a intalnit-o vineri, pe croata Mirijana Lucic-Baroni pentru un loc in optimile de finala.

FINAL  Simona Halep - Mirijana Lucic Baroni 6-7 (6-8), 2-6

SET 2, 2-6 Lucic inchide cu un as si castiga meciul dupa o ora si 34 de minute. Final de turneu, din pacate, pentru Simona Halep.

SET 2, 2-5 Lucic mai obtine un break si va servi pentru castigarea meciului.

SET 2, 2-3 Un game tensionat si intens in care Halep a salvat o minge de break, o minge care ar fi dus-o pe Lucic la 4-1.

SET 2, 1-3 Halep n-are raspuns pe serviciul advers si Lucic dubleaza break-ul luat anterior.

SET 2, 1-2 Rumoare pe Grandstand. Lucic produce break-ul in fata unei Simona Halep care nu se regaseste.

SET 2, 1-1 Game alb reusit de Lucic pe propriul serviciu. Halep nu a miscat la retur in acest game.

SET 2, 1-0 Primul game ii revine lui Halep cu serviciu, dar meciul se anunta in continuare extrem de greu.

TIE-BREAK: Halep comite a cincea dubla eroare la minge de set pentru Lucic si primul act se incheie dupa o ora si sase minute. Un prim set, reamintim, in care Halep a condus cu 5-2 si a avut trei sanse de a inchide setul. A mai servit o data la 5-4, dar Lucic a legat doua break-uri la rand.

SET 1, 6-6 Primul set este trimis in tie-break de Halep. Aceasta a avut nevoie sa ridice nivelul jocului pentru a depasi rezistenta acestei tenace croate.

SET 1, 5-6 Halep face lumina in jocul sau la 0-40 pe serviciul advers cu un forehand castigator in lung de linie. Lucic greseste nefortat si game-ul se echilibreaza. Sunt trei puncte la rand reusite de Halep (40-40). Lucic alterneaza loviturile castigatoare cu punctele mai putin reusite, dar chiar si asa trece in fata dupa al patrulea game la rand.

SET 1, 5-5 Halep comite a treia dubla intr-un moment total nepotrivit (0-30). Lucic reuseste loviturile carierei si are trei mingi de break, de 5-5. Croata are o consistenta ingrijoratoare pentru Halep. Game-ul se incheie cu o noua dubla din partea Simonei. Egalitate la cinci dupa ce Halep a condus cu 5-2 si a avut trei sanse de set in game-ul opt. Se aude un "Hai, Simo" timid din tribunele arenei Grandstand.

SET 1, 5-4 Game alb reusit de Lucic pe propriul serviciu. Croata se apropie amenintator la un singur game, insa Halep urmeaza din nou la serviciu.

SET 1, 5-3 Minge de break salvata de Halep cu un punct la limita certificat de reluarea oficiala. Halep are acum minge de set pe propriul serviciu anulata insa de Lucic cu o accelerare formidabila. Game-ul se prelungeste pana cand Lucic obtine break-ul dupa aproape 9 minute de lupta intensa. Halep a avut trei mingi de set.

SET 1, 5-2 Lucic salveaza minge de break dupa un punct foarte disputate. Croata are abilitatea de a sta la bataie in jocul din spatele terenului. Lucic comite a patra dubla eroare, iar Halep are minge de break. Croata isi pierde capul si practic ii face cadou acest game Simonei. Break Halep si aceasta va servi pentru castigarea primului set.

SET 1, 4-2 Ramane extrem de agresiva la retur aceasta Lucic. Castiga primele doua puncte, dar urmeaza doua erori nefortate, dupa care Halep serveste un as (40-30). Inca o eroare si Halep se distanteaza in premiera.

SET 1, 3-2 Minge ingropata de Halep in terenul advers. Lucic rateaza complet demivoleul si Halep are minge de break (30-40). Punct lung, Lucic urca progresiv la fileu, dar Halep loveste din miscare si o surprinde cu un backhand castigator in lung de linie. Halep din nou la conducere.

SET 1, 2-2 Primul as al meciului pentru Halep, dublat de un alt serviciu foarte bun (30-0). Halep se duce rapid la 40-0 intr-un game de raspuns la ce s-a intamplat mai devreme pe serviciul advers. Vine si o dubla greseala, dar pana la urma Halep isi castiga serviciul egaland scorul pe tabela.

SET 1, 1-2 Halep pune presiune si are trei mingi de break. Lucic urca la fileu anuland-o pe prima. Pe a doua o iroseste fiind surprinsa de o minge cazuta in apropierea liniei de fund. Lucic trece in avantaj dupa un game in care a revenit de la 0-40.

SET 1, 1-1 Minge de game ratata de Halep. Sunt trei puncte la rand pentru Lucic dupa ce jucatoarea noastra a avut 40-0. Croata are insa, din fericire pentru noi, o dreapta dezordonata pe care o trimite mult afara. Lucic ataca la fileu pe o minge mai scurta producand a doua egalitate. Lucic are chiar minge de break dupa un retur castigator pe al doilea serviciu, insa Halep serveste bine a doua oara si o obliga pe adversara sa returneze in fileu. In cele din urma Lucic produce break-ul cu un joc agresiv din spatele terenului. Este o jucatoare masiva, cu o alonja impresionanta.

SET 1, 1-0 Simona Halep incepe cu un break. Halep simte bine terenul si gaseste lungul de linie castigator cu forehand-ul.

20:40 A inceput meciul cu Lucic-Baroni la serviciu.

20:21 Final de partida in meciul lui Monfils.

20:08 Meciul lui Gael Monfils cu Alejandro Gonzalez se apropie de final. Francezul are 5-0 in setul trei si 2-0 la seturi. Imediat dupa va incepe partida Simonei Halep.

Partida dintre cele doua este programata pe arena Grandstand, a treia ca marime de la Flushing Meadows, dupa intalnirea masculina care ii opune pe Gael Monfils si Alejandro Gonzalez.

Croata Mirijana Lucic-Baroni este o jucatoare de 32 ani clasata in prezent pe locul 119 mondial si care a mai atins de doua ori in cariera turul 3 la US Open, in 1997 si 1998.

Lucic-Baroni a ajuns pe tabloul principal in urma calificarilor, ceea ce inseamna ca jucatoarea croata nascuta in Germania a disputat pana acum nu mai putin de cinci meciuri la US Open.

Halep si Lucic-Baroni nu au mai jucat niciodata pana acum una impotriva celeilalte in circuitul mondial.



GAME cu GAME US Open: Simona Halep-Mirijana Lucic Baroni